Vox ha nomenat com a assessor al Parlament Juan Cremades, advocat del partit, que va exercir l'acusació popular contra el president Quim Torra en el judici per desobediència que va desembocar en la seva inhabilitació arran de la pancarta penjada al Palau de la Generalitat.

Així figura en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya del passat 19 d'abril, en el qual apareix el nomenament de Cremades com a "assistent de nivell 4" del grup parlamentari de Vox.

Fonts de la formació d'extrema dreta consultades per Efe han explicat que Cremades s'ha incorporat per encarregar-se de "temes jurídics", un àmbit "important" per al partit en aquesta legislatura, en la qual compta amb 11 escons en el Parlament: "Volem ajustar-nos als temps i que no quedi res sense denunciar".

Cremades, que milita en el partit des d'octubre del 2014, també va exercir com a advocat de Vox en el judici contra els membres independentistes de la Mesa del Parlament de la legislatura de l'1-O, i actualment és el vicepresident provincial de Vox a Barcelona.

El 3 de gener de 2020, quan la Junta Electoral Central va ordenar la inhabilitació de Torra, Cremades va adjuntar una imatge del judici en el seu compte de Twitter amb el següent missatge: "Orgullós d'haver exercit com a lletrat de Vox".

TUIT cremades

"Vox va interposar la querella, va exercir l'acusació popular i amb la Fiscalia va obtenir una sentència condemnatòria per al president de la Generalitat. Moltes hores de treball que avui tenen el seu fruit amb la seva inhabilitació immediata", va afegir llavors Cremades.

L'excap de premsa de SCC

En la publicació del BOPC del mateix dia també hi figura el nomenament com a assessor de Pablo Zaragoza, que va ser cap de premsa de Societat Civil Catalana (SCC) fins l'any passat.

Abans, Zaragoza havia estat cap de premsa d'UPyD a Catalunya, el projecte que havia liderat Rosa Díez i que va acabar desapareixent. 

Abans, Zaragoza sempre s'havia mogut en l'àmbit mediàtic de la dreta espanyolista i havia treballat en mitjans com la Cope Intereconomía.

 

Imatge principal: Juan Cremades, advocat que va exercir l'acusació contra Torra i nou assessor de Vox al Parlament, en un míting del partit / Vox