La resolució del Tribunal d'Schleswig-Holstein adverteix dues vegades a la Justícia espanyola que no jutgi per delicte de rebel·lió ni d'alteració d'ordre públic ni tampoc per corrupció [Carles Puigdemont] després que ha quedat desestimat per la Justícia alemanya. La resolució apel·la al compromís europeu d'Espanya i als tractats mutus, i fa explícita aquesta petició, cosa que no ha passat per alt als observadors. Alemanya deixa tocada la instrucció del jutge Pablo Llarena.

"El Tribunal confia plenament que el poder judicial espanyol també complirà els requisits de la legislació nacional i comunitària", assenyala, després de fer un gest cap a la Justícia espanyola dient que no fa persecucions polítiques.

Afegeix que el Tribunal d'Schleswig dona per fet que es complirà "el principi d'especialitat (l'enjudiciament penal a Espanya es limita ara a l'extradició declarada admissible). El Tribunal assumeix que els tribunals espanyols respectaran aquest principi i no processaran per càrrecs de corrupció i rebel·lió el perseguit Puigdemont després de la seva extradició", afegeix.