"Instint de supervivència". Això és el que va dur el CDR Adrià Carrasco a exiliar-se a Brussel·les (Bèlgica). En una entrevista a l'ACN, Carrasco explica que quan la Guàrdia Civil va trucar la porta de casa seva el passat 10 d'abril va sentir una "reacció instintiva" que el va dur a "agafar unes vambes i uns pantalons, el primer que vaig trobar, i vaig marxar". El CDR d'Esplugues de Llobregat està acusat de terrorisme, rebel·lió i sedició per accions amb els Comitès de Defensa de la Repúbica. 

Carrasco, que està "totalment" convençut de la decisió de marxar de Catalunya, admet que l'exili és "dur" perquè ha hagut d'allunyar-se de la seva gent, la seva família i dels seu barri "d'un dia per l'altre". Recorda que el dia que la Guàrdia Civil es va presentar a casa seva encara dormia però que va tenir temps de marxar i esquivar els agents: "Sabia que si havien vingut fins a casa era per una acusació de terrorisme. Normalment t'envien una ordre per anar a declarar", explica. En aquell moment, el noi desconeixia que en aquell moment s'estaven produint altres detencions contra membres del CDR, aquell dia van detenir Tamara Carrasco i la van dur fins l'Audiència Nacional. 

Al llarg de l'entrevista, fa una crida a sortir al carrer però demana "responsabilitat" als polítics perquè siguin "conseqüents i obeeixin el mandat popular"."Molts polítics s'han mullat molt fins ara i per això estan aquí dalt exiliats, com jo, i per això s'ha de seguir fent, però com deia, hi ha d'haver una conseqüència política", exigeix. En aquest sentit, creu que el 2 d'octubre s'hauria d'haver declarat la independència "sense dubtar"

"No és cert que la Tamara estigui en llibertat"

Preguntat per si no creu que podria ser a casa seva ara si no hagués optat per marxar, l'activista d'Esplugues, que està en contacte amb la Tamara, recorda que "no és cert" que la jove de Viladecans estigui en llibertat. "Està amb unes mesures cautelars desproporcionades i dignes d'una altra època", destaca. A més, segons ell el jutge encara no s'ha pronunciat "del tot" i la causa segueix a Madrid, a l'Audiència Nacional, fet que implica, segons ell, que els càrrecs inicials -ara rebaixats en el cas de la Tamara- no estan descartats.