El membre dels CDR Adrià Carrasco ha assegurat aquest dimecres que no es planteja tornar a Catalunya mentre es mantingui l'ordre de detenció estatal, després que l'Audiència Nacional hagi descartat investigar-lo per delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició. L'activista d'Esplugues de Llobregat establert a Bèlgica ha celebrat la resolució en una roda de premsa des de la plaça Flagey de Brussel·les, però ha cridat a ser prudents i no perdre la perspectiva, perquè "encara que pugui quedar en un delicte menor, el mal ja està fet".

Carrasco ha assegurat que malgrat que està "valorant" amb la seva defensa la decisió presa per la justícia espanyola, només es plantejaria tornar en cas que es retirés l'ordre de cerca i captura contra ell vigent a l'Estat espanyol. L'activista senyala que l'acord per descartar el delicte de terrorisme és "un pas" però reivindica que el seu objectiu és "l'absolució total".

"No hem d'oblidar que són ells els que ens han posat aquí, no ens estan perdonant la vida, tot el contrari, això és el que hauria de ser en un país normal", ha reblat des de la capital belga afirmant que n'ha parlat també amb Tamara Carrasco, l'altra membre dels CDR imputada.

En qualsevol cas, Carrasco afirma que té més esperances després que el cas s'hagi remès als jutjats catalans. "Però no perquè estigui en un jutjat català, simplement perquè els delictes que són competència de l'Audiència són terrorisme, rebel·lió i sedició i el fet que estigui en un jutjat ordinari implica que aquestes acusacions ja no són possibles", ha puntualitzat.