SegurCaixa Adeslas ha decidit rescindir unilateralment l'assegurança de responsabilitat civil contractada pel Parlament per "agreujar-se el risc produït pels esdeveniments ocorreguts recentment a Catalunya" i, en concret, per la suspensió per part del Constitucional de la llei de Transitorietat Jurídica.

El Parlament ha registrat aquest dimarts una carta de la companyia d'assegurances en la qual explica els motius de la rescissió de la política de cobertura de responsabilitat civil contractada pel Parlament i que ha estat distribuïda en la reunió de la Mesa.

Aquesta carta fa referència a l'augment del "risc produït pels últims esdeveniments polítics a Catalunya i, singularment, la suspensió mitjançant providència del TC, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), amb data 13 de setembre de 2017, de la llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República".

En nom del Parlament, el vicepresident Lluís Guinó ha assegurat que la Cambra “no reconeix els efectes de la ruptura”, perquè legalment la llei de Transitorietat Jurídica, al·legada per Adeslas, està suspesa pel Tribunal Constitucional. “Entenem que el contracte continua vigent”, ha insistit Guinó, que no obstant això ha explicat que han demanat assessorament jurídic per no deixar desprotegit el Parlament.

“Des de la Mesa no podem acceptar que no estigui assegurada la responsabilitat civil”, ha assegurat el vicepresident de la Cambra catalana, que també ha avançat que es replantejaran la relació amb aquesta empresa a mitjà termini. Si finalment s’acaba trencant el contracte actual, ha dit, una “multitud de companyies” estaran interessades a agafar-ne el relleu.