L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que "hi ha forces polítiques que constantment intenten crispar i generar falses polèmiques" com la de la seva salutació de dimecres amb dos militars al Saló de l'Ensenyament.

En declaracions aquest dijous, Colau ha dit que aquesta actitud dels partits "sí que és una falta de respecte, tant cap a l'Exèrcit com cap a la ciutadania, per inventar polèmiques on no n'hi ha, i intentar crispar amb anècdotes que formen part de la normalitat democràtica".

Colau ha cridat "a la responsabilitat i al rigor" d'alguns mitjans, però sobretot d'algunes forces polítiques com el PP, C's i alguns representants socialistes, que han volgut utilitzar de manera partidista aquesta qüestió, "que en si mateixa no ha estat polèmica".

Proposta "raonable"

Colau ha insistit que el ple municipal va acordar mitjançant una declaració institucional separar l'exèrcit del Saló, cosa que ha recordat que també ha demanat el Parlament, que revisarà el conveni que permet als militars participar a l'esdeveniment.

"És una proposta democràtica i raonable que, com a alcaldessa, és lògic que traslladi quan tinc ocasió", segons ella, i ha defensat que en democràcia tot es pot discutir sempre des del màxim respecte, com sosté que ha passat al Saló.

Una trobada cordial

La primera edil ha explicat que, després que la saludessin els militars, ella també els va saludar amb cordialitat i que van intercanviar unes paraules "sense que hi hagi hagut polèmiques ni crispacions ni faltes de respecte".

Colau ha recordat que els dos militars també han parlat aquest dijous de cordialitat en la trobada: "La polèmica no va existir mai. Vam parlar amb amabilitat i respecte des de les dues parts".