Amb quatre anys no n'hi ha prou per acomplir totes les seves promeses. Ada Colau ha fixat avui la necessitat de revalidar l'alcaldia per poder "consolidar les polítiques de canvi tant en l'àmbit social i econòmic, com en canvi climàtic i de mobilitat". És la reflexió que ha fet l'actual alcaldessa durant la presentació dels primers 22 noms de la seva llista. 

Els comuns aspiren a millorar els resultats d'ara fa quatre anys, quan van guanyar l'alcaldia pels pèls, amb 17.000 vots de diferència respecte Trias, i superar els 11 regidors actuals -dels 41 que té el consistori. La mateixa Colau ha reconegut a la roda de premsa d'aquest matí que ha estat un mandat "de moltíssima complexitat". Algunes proves: no ha pogut pactar amb l'oposició cap dels quatre pressupostos que ha presentat, ha estat reprovada cinc vegades i va acabar trencant el seu govern de coalició amb els socialistes. 

Colau és conscient que en cas de ser reelegida, la fragmentació a l'Ajuntament s'accentuarà i que caldrà, sí o sí, travar aliances amb altres forces. En aquest sentit s'ha reivindicat com "l'única garantia d'un govern d'esquerres". I ha desafiat els dos caps de llista amb qui es mostra disposada a entendre's, Collboni i Maragall, que "deixin de ser ambigus". Al cap de files dels socialistes li ha retret que "encara no l'he escoltat dir si pactarà o no amb Valls, que ahir es manifestava amb la ultra dreta". En el cas del candidat d'ERC, ha reconegut percebre-hi més sintonia, "així com Bosch sempre havia dit que només pactaria amb el PDeCAT, Maragall és menys clar". I l'ha instat a "ser clar" i dir amb qui pactarà. 

Un mandat més per acomplir les promeses de fa quatre anys

L'alcaldessa ha reconegut que encara queda molta feina per fer, tenint en compte les promeses amb què va presentar-se i guanyar ara fa quatre anys. Per això, ha dit, "tot i que comencem a recollir alguns fruits, ens cal un segon mandat", per "fer un turisme més sostenible, treure el cotxe de la ciutat i fer una ciutat més verda o lluitar contra l'especulació".

Amb el lema 'Barcelona Ciutat Valenta' per bandera, Colau ha justificat les baixes del seu equip de govern -quatre dels seus onze regidors no repeteixen- perquè "no hem vingut aquí per eternitzar-nos, els recanvis són necessaris": De cara a les eleccions de maig, recupera noms dels qui van acompanyar-la ara fa cinc anys, en els orígens del seu moviment polític, després reconvertit en partit. És el cas del número dos de la llista, Joan Subirats, o de l'enfermera i activista Núria Marcet. Una altra de les novetats és la incorporació de l'exsocialista Jordi Martí, que ja ha estat col·laborant amb el govern Colau aquests últims temps, i que ara mateix és gerent de l'Ajuntament. Iniciativa perd pes i només ocupa posicions de sortida l'actual tinenta d'alcaldia Janet Sanz

La superilla de Sant Antoni, com a model

Els comuns centraran la campanya a reivindicar l'obra de govern. I el lloc escollit avui per presentar la llista de Colau n'és un bon exemple. L'acte s'ha fet a la superilla de Sant Antoni, a tocar del mercat. 

Els 21 noms que seguiran Colau a la llista dels comuns són: Joan Subirats, Janet Sanz, Jaume Asens, Lucia Martín, Laura Pérez, Gala Pin, Jordi Martí, Eloi Badia, Mercedes Vidal, Pau González, Gemma Tarafa, Ancor Mesa, Jessica González, Jordi Rabassa, Natalia Martinez, Jordi Matas, Carolina Recio, Eduard Corbella, Yusef Quadura, Eva Campos i Nuria Marcet.