Nervis fins a l’últim moment. Del silenci a l'eufòria. De l'eufòria al silenci de nou. Finalment, la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha perdut les eleccions municipals a Barcelona. Així doncs, l’actual alcaldessa de la capital catalana s’ha vist superada pel seu rival d’ERC, Ernest Maragall.

"Barcelona demana a les forces d’esquerres que parlin", ha exposat Colau. L'alcaldessa s'ha mostrat disposada a parlar amb les forces d'esquerra. Entre crits de "sí se puede" i "alcaldessa", ha insistit que "ERC ha guanyat les eleccions per pocs vots" i ha volgut felicitar a la formació. "Hem quedat molt a prop", ha ressaltat. Colau també ha reconegut els bons resultats dels socialistes. 

"Sempre hem dit que volíem guanyar les eleccions però no per afany de poder, sinó per transformar la realitat", ha dit visiblement emocionada. 

"Això no va de cicles ni de partits, això va de persones i d'una lluita per un món millor. Hem d'estar orgullosos", ha assenyalat.

"Ho hem tingut tot en contra"

Colau ha volgut agrair als militants i simpatitzants que s'ha agrupat a Fabra i Coats per seguir la nit electoral "l'honor d'haver estat la cara visible d'aquest proces de transformació". "Vam fer història, quatre anys després era molt difícil fer història, ho hem tingut tot en contra, ens han tractat d'intrusos i per això crec que els resultats són molt bons", i ha insistit: "Són un missatge de poder popular, de poder de la ciutadania".

"No tenim poder mediàtic, ni financer però aquí estem amb més força que mai", ha remarcat. 

ada colau plorant eleccions municipals 2019 barcelona EFE

Efe

I és que el frec a frec amb ERC ha estat constant. Tot i que les dues formacions han obtingut 10 regidors, la diferència ha estat sempre present en el percentatge de vot. L'espera s'ha fet llarga i els nervis eren ben presents a la sala. 

Finalment, Barcelona en Comú s'ha imposat a Ciutat Vella, Gràcia, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Monjuïc.

Com va arribar Colau a l'Ajuntament?

L’any 2015 Ada Colau va aconseguir l'alcaldia de Barcelona. Ella i la seva formació van obtenir 11 regidors, un més que l’aleshores Xavier Trias, alcalde en aquell moment per CiU, es va quedar amb 10.

Colau va arribar a l’ajuntament amb el suport d’ERC i PSC, i el d’un de tres regidors de la CUP. D’aquesta manera, amb els vots de tots tres grups es va convertir amb la primera alcaldessa de Barcelona.