"Barcelona és una ciutat segura en termes generals però té un problema de seguretat com qualsevol ciutat gran". Després d'uns dies desapareguda que han coincidit amb un repunt dels atacs i morts violentes a Barcelona, Ada Colau ha reaparegut aquest divendres a la festa major de Gràcia. Allà, i preguntada pels periodistes, ha assegurat que els "incidents greus" com ara els "casos d'apunyalaments i homicidis", tot i ser preocupants "són fets esporàdics". 

L'alcaldessa ha atès els mitjans just abans d'iniciar el tradicional passeig per visitar els carrers guarnits del barri. Una convocatòria que ha fet amb gairebé tres hores d'antelació. Durant la compareixença, Colau ha reivindicat el seu dret a "fer vacances com qualsevol altra persona treballadora", després que des de Junts per Catalunya hagin criticat la seva absència aquests dies davant de l'augment de casos d'inseguretat a la ciutat, amb nou víctimes mortals des de principi d'estiu. 

Segons la batllessa, "no es pot generalitzar", perquè els atacs succeïts aquest estiu "no estan connectats entre si i no creiem en cap cas que hagin de ser una tendència ni res que s'hagi de cronificar sinó que es revertirà". El problema principal, ha dit, té a veure amb els robatoris violents. També ha aprofitat per felicitar els Mossos d'Esquadra per la seva actuació. 

Això sí, davant la pregunta específica sobre si considera que Barcelona pateix una crisi de seguretat, tal com va afirmar fa un parell de dies el tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, Colau ha evitat referir-s'hi en aquests termes. És més, ha assegurat que desconeixia aquestes declaracions del màxim responsable de seguretat del seu govern. 

ACN

Sobre l'altre gran focus de polèmica recent, el nou dispositiu contra els top manta, ha explicat que no es tracta d'un problema de seguretat. "En cap cas hi haurà actuacions contra un col·lectiu pel seu origen, al contrari, aquesta és una ciutat d'acollida", ha sentenciat.