En menys d'un mes i mig hi ha hagut a Barcelona 7 morts violentes, i això ha disparat encara més les alarmes a la ciutat, que ja les tenia enceses des de feia mesos. La inseguretat s'ha disparat durant el mandat d'Ada Colau com el principal problema dels barcelonins, cosa que no passava des de feia 10 anys. De fet, els Comuns han cedit aquesta cartera als nou socis de govern municipal i ara els socialistes, amb Albert Batlle al capdavant, miren de revertir la mala imatge, de moment sense èxit. El propi tinent d'alcalde de seguretat ha reconegut aquest dimecres que hi ha una "crisi de seguretat".

Des que Ada Colau va marxar de vacances el 5 d'agost, quan ni ella ni més de la meitat del seu grup van presentar-se al ple extraordinari sobre els atemptats del 17-A , l'alcaldessa guarda silenci. Ni una declaració ni una piulada. L'encarregat d'intentar calmar els ànims ha estat Albert Batlle. Tot i admetre que es tracta d'una situació crítica i preocupant i que les dades poden semblar molt espectaculars, ha demanat "un anàlisi serè i responsable". El màxim encarregat de la seguretat a Barcelona des de fa exactament dos mesos ha assegurat que és un problema reversible.

Batlle ha explicat que el conjunt dels delictes han crescut un 9% l'últim semestre, però ha afegit que els delictes més greus contra les persones han baixat un 1,27%. Alhora, ha tret pit de les últimes operacions dutes a terme per la Guàrdia Urbana en coordinació amb els Mossos d'Esquadra amb els narcopìsos, un problema que "pràcticament ha desaparegut" i que s'ha convertit en "un fet residual", ha afirmat, perquè "les coses s'estan fent bé". 

En les últimes 24 hores hi ha hagut quatre apunyalaments a Barcelona.