Els dos aspirants a governar Barcelona els pròxims quatre anys s'han reunit aquest divendres al matí. Ernest Maragall i Ada Colau, cara a cara. Segons ha explicat l'alcaldable d'ERC, li ha demanat a l'actual alcaldessa en funcions que retiri la seva candidatura a la reelecció, perquè "és l'única manera de no acceptar els vots de Manuel Valls".

La trobada, que ha tingut lloc en un espai neutral, és a dir ni a la seu d'ERC ni a la de Barcelona en Comú, ha arribat hores després que Colau fes públic amb un comunicat que es postula a la investidura, un desafiament en tota regla. Poca estona abans de fer aquest anunci, l'equip negociador dels comuns va emplaçar Maragall a veure's aquest matí. Ell li ha fet saber que "no hi ha cap possibilitat de tirar endavant un tripartit" i que no claudica. És a dir, que segueix insistint en una aliança entre tots dos per governar plegats, sense els socialistes. "Negociar o competir", aquesta és la qüestió, ha afirmat Maragall.

 

El cap de files dels republicans ha estat molt crític amb la persistència dels comuns en un tripartit impossible, "és un artifici retòric per sostenir la seva candidatura, deixem ja d'enganyar la ciutadania, el tripartit és la cortina de fum per justificar que accepta el xec en blanc de Manuel Valls". Maragall li ha recordat que si fos així, estaria comprant els vots "dels repressors" la mateixa setmana que "acabarà el judici de la vergonya". 

Colau no ha respost a Maragall i li ha dit que ja li traslladarà una resposta. Precisament aquesta tarda els comuns celebren el plenari del partit, que agrupa més d'un miler d'activistes de l'òrbita de la formació, i on es votarà si avalen o no que Colau aspiri a l'alcaldia. Ningú al si dels comuns no dubta que li diran que sí.