Diversos membres de l'Eurocambra han acusat el president Antonio Tajani de prendre unilateralment la decisió de vetar Carles Puigdemont. Si aquest matí ha estat el portaveu de l’Eurocambra, Jaume Duch, qui ha assegurat que "en cap moment es va impedir a ningú entrar", ara, el vicepresident, Pavel Telicka, també hi ha ficat cullerada.

Segons ha informat l'ACN, Telicka ha assegurat que a ell mai ningú li va "consultar" la decisió. En la seva resposta a l'e-mail que va enviar un grup d'eurodiputats demanant explicacions sobre els fets als vicepresidents del Parlament Europeu, Telicka ha afirmat que no li van demanar que "adoptés una posició sobre aquesta qüestió".

En aquest missatge, el txec també insta Tajani a "deixar clar" que la suspensió de les credencials no es va decidir a la mesa del Parlament. "Espero que clarifiqui això", diu.

D'aquesta manera, la decisió d'impedir l'entrada de Puigdemont un dia i suspendre les acreditacions als eurodiputats electes l'endemà hauria estat únicament pressa pel mateix president, sense consultar-ho prèviament a cap òrgan de govern.

Puigdemont es pronuncia al respecte

El mateix president a l'exili, Carles Puigdemont, ha publicat una piulada en què carrega contra la decisió. "Molt normal no és, tot això", ha indicat.