L'humorista SEB, de L'Indépendant, el diari de Perpinyà, es riu aquest diumenge de l'obsessió de la policia espanyola, a propòsit dels agents que han obligat dos conductors nord-catalans a retirar de la matrícula la bandera catalana que molts hi porten enganxada i que és plenament legal.

A l'acudit, el conductor, amb barretina, d'un cotxe amb la matrícula "EN REG LA", amb la F de França i el 66 del departament dels Pirineus Orientals, però sense les quatre barres, pregunta al policia espanyol "Va bé, així?". El cotxe, però, és tot pintat amb les quatre barres:   

El principal diari nord-català ja s'ha rigut de la pràctica policial aquesta setmana. El dijous 8 titulava en portada: "Un perpinyanès massa català per a la policia espanyola". Es referia a un incident del dimarts anterior, quan els agents espanyols van revisar la documentació del conductor i, després d'inspeccionar el cotxe, el van obligar a treure el distintiu català. A França, l'adhesiu és legal.

La setmana anterior, l'alcalde de Prats de Molló (Vallespir), Claude Ferrer, es va queixar dels controls fets per la Guàrdia Civil en territori francès per intentar localitzar el president a l'exili, Carles Puigdemont. "La Guàrdia Civil no té dret a venir aquí [al Vallespir]", es va exclamar Ferrer.