L'alcalde de Prats de Molló (Vallespir), Claude Ferrer, s'ha queixat a TV3 dels controls que va fer la Guàrdia Civil en territori francès per intentar localitzar el president a l'exili, Carles Puigdemont, quan l'institut armat espanyol no hi té cap competència. "La Guàrdia Civil no té dret a venir aquí [al Vallespir]", ha exclamat.

Ferrer ha assenyalat que mai s'havia produït una presència d'efectius espanyols a la comarca, ni tan sols quan es van produir els atemptats de Barcelona i Cambrils l'estiu passat. "Mai havien vingut ni per atemptats", ha indicat. L'alcalde ha confirmat que els guàrdies civils buscaven Puigdemont, i que feien obrir els maleters dels vehicles, alguns d'ells de veïns de Prats de Molló. Entre els controls hi ha el que van fer a un autobús escolar de la comarca.

La Prefectura dels Pirineus Orientals s'ha queixat de la invasió de la Guàrdia Civil. "L'Estat francès ha fet la seva feina i ha dit a la Guàrdia Civil que es quedi al seu costat", ha indicat Ferrer. "No som pas lladres", ha exclamat, molt molest pels escorcolls.

france bleu