Personalitats del món jurídic i polític han retut homenatge aquest dimarts al vespre al conseller de Justícia empresonat, Carles Mundó, de qui n'han demanat la llibertat immediata. Tots han coincidit en elogiar la seva personalitat i la seva feina al capdavant de diverses responsabilitats públiques. En l'acte també ha participat la seva dona, Anna Marta Roca, que ha llegit una carta de Mundó i ha denunciat la "situació injusta" que viu la família.

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha destacat la feina feta per Mundó per tancar la presó Model de Barcelona. També ha insistit en el fet de considerar presos polítics els consellers empresonats i ha lamentat el "diàleg de sords" entre Catalunya i l'estat espanyol pel debat entre legalitat i legitimitat. Ha criticat igualment la "terrible repressió" de l'estat contra molts col·lectius que ha qualificat com a "única proposta" del govern espanyol. Per últim, ha vaticinat que si l'estat espanyol no busca l'adhesió dels catalans i només busca la coerció, amb el temps desapareixerà de Catalunya.

Josep Cruanyes, de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica, ha agraït a Mundó l'impuls de la llei per l'anul·lació dels judicis polítics del franquisme. Cruanyes ha destacat la paradoxa que Mundó i altres consellers siguin a presó pels mateixos delictes pels quals es va empresonar la Generalitat republicana, i per part d'un "tribunal no legítim", cosa que ha qualificat de "mètodes espuris". Cruanyes ha assegurat que el seu empresonament suposa una "persecució política" contra l'independentisme, considerat per l'estat, segons ell, un delicte en si mateix. Així, espera que properament el Parlament aprovi una llei que anul·li el procés judicial contra el govern de Puigdemont.

El president del Consell de l'Advocacia Catalana, Carles McCragh, ha elogiat Mundó com a advocat i conseller de Justícia, i se n'ha mostrat orgullós, alhora que ha recordat que molts polítics corruptes són al carrer. Per altra banda, Sergi Blàzquez, president de Drets, associació de juristes que Mundó va ajudar a fundar, ha dit que molts governs voldrien tenir un membre com Mundó.

El rector de la UPF, Jaume Casals, ha recordat el pas de Mundó per la universitat, com a estudiant i com a membre del Consell Social i d'altres organismes de la institució, i s'ha mostrat indignat pel seu empresonament. Mentre, el presentador de l'acte, Joan Manel Tresserras, ha elogiat Mundó, amb qui va coincidir al Govern durant els tripartits, i n'ha destacat la seva capacitat dialèctica i de lideratge, així com el seu pragmatisme, fermesa de conviccions, rapidesa en les decisions, anàlisi de la situació, reflexió, intel·ligència i sentit de l'humor.

Per finalitzar, la companya sentimental de Mundó, Anna Marta Roca, ha llegit una carta oberta del conseller on denuncia la injustícia de la seva situació.

A les primeres files de l'auditori del Campus Ciutadella de la UPF hi havia polítics i expolítics com Benet Salellas, Gabriela Serra, Anna Simó, Alfred Bosch, Ernest Benach i Núria de Gispert, així com Carles Viver i Pi-Sunyer, diversos alts càrrecs de Justícia i advocats com el seu mateix lletrat, Andreu Van den Eynde.

L'acte s'ha conclòs amb dues cançons de la coral dels treballadors del Departament de Justícia, el cant dels Segadors i el desplegament d'un gran llaç groc en un dels patis de la UPF amb el lema Llibertat Govern. Llibertat Jordis. Us volem a casa i una foto de Mundó.