El litoral de Catalunya es tenyirà dels colors de l'estelada el dia 8 de setembre al matí. Una nova iniciativa prèvia a la Diada, l'Onada per la Independència, pretén fer sortir al mar a "tothom amb ganes d'internacionalitzar l'afer català a les portes de la Diada".

Hi són cridades tot tipus d'embarcacions, velers, motores, pneumàtiques, fins i tot caiacs o gent nedant. El requisit indispensable, però, resideix en que tots els vaixells hauran de lluir banderes estelades catalanes en qualsevol de les seves modalitats. Un dels objectius, segons l'organització, a més d'oferir visibilitat a la causa catalana, és el de "recuperar l'estelada com a bandera aglutinadora i reivindicativa".

Les diferents embarcacions salparan des de diferents ports del litoral català, començant per Colera i acabant per Sitges, tot passant per l'Escala, Begur, Palamós, Blanes, Arenys de Mar, Mataró, Badalona o Barcelona.

Les entitats convocants i col·laboradores, Esportistes per la República, Clam per la Llibertat, Free Romeva, Fem Consell, la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, i diverses territorials de l'ANC esperen que la convocatòria sigui un èxit, i així "tenyir d'estelades unes hores la mar mediterrània en un dels trams", com han explicat en el seu comunicat.