S'acaben les vacances pel grup independentista Acció per la Independència (AxI), que torna a l'acció amb una campanya d'inspiració irlandesa. La plataforma ha llançat uns cartells nous on llegim la consigna "Esteu entrant a territori alliberat", que recorda al missatge escrit als carrers de Derry als anys setanta durant el conflicte irlandès: You're now entering Free Derry (en català, 'esteu entrant al Derry lliure').

L'organització ha anunciat l'inici de la campanya "Alliberem el territori", que ha començat amb "la col·locació inicial de centenars de cartells i adhesius". Unes accions que serviran per escalfar motors de cara a "una tardor calenta, alliberant espais, barris, pobles o viles en nom de la República Catalana, anant més enllà del simbolisme cercant fer visible el conflicte i l'ocupació espanyola i francesa de maneres diverses", segons assenyalen en un comunicat.

accio x independencia nueva campana consigna twitter

Cartell de la nova campanya d'Acció per la Independència / @IndepeAccio

El grup ha avançat "futures accions relacionades amb la campanya", però no ha especificat de quin tipus. A Twitter, en canvi, han donat a entendre que es mobilitzaran tant per l'11-S com per l'1-O: "Queden vint dies per la Diada Nacional. Queden quaranta dies pel Primer d'Octubre. Recuperem la iniciativa! Combatem l'ocupant!". "Atents a properes convocatòries, tornem als carrers", han afegit a les xarxes socials.

La nova campanya d'AxI pretén ser "la continuació lògica del Primer d'Octubre, de les Vagues Generals, de l'Ocupació de l'Aeroport o de la Batalla d'Urquinaona". Uns esdeveniments que van demostrar que "es pot exercir un control efectiu del territori mitjançant la desobediència civil massiva".

TUIT accio indepe nueva campana

La plataforma també ha indicat que volen "interpel·lar al conjunt del moviment independentista per tal d'ajudar a refer-lo des de baix, a recuperar la iniciativa i la il·lusió, desplegant una nova estratègia col·lectiva de confrontació i preparant entre tots l'embat definitiu contra el règim espanyol". L'organització ha difós el model de cartell a les xarxes i han fet una crida perquè els simpatitzants organitzin de manera autònoma "demostracions de força", que donin visibilitat a "la presència de l'organització arreu del país".

El cartell difós presenta un missatge que s'inspira en la famosa pintada present a la localitat de Derry (You're now entering Free Derry), on es va establir una àrea nacionalista irlandesa autoproclamada autònoma entre 1969 i 1972 sota el nom de Derry Lliure. Els incidents que van succeir durant aquella època van constituir un dels primers i principals focus de conflicte armat entre els unionistes i els republicans.

Una dotzena de sabotatges

El grup independentista haurà d'anar alerta amb les seves accions, ja que és sota el focus de la fiscalia després de la denúncia que va presentar Vox pel sabotatge a la cripta dels requetès de Montserrat. De fet, Twitter va tancar el compte de l'organització fa cosa d'un mes.

L'anunci de la nova campanya arriba després d'uns dies de poca activitat de l'organització, que des del 18 de juliol ha protagonitzat una dotzena de sabotatges arreu del territori contra monuments franquistes. Un dels últims ha estat l'atac a un monòlit que homenatjava els feixistes italians que van participar en la Guerra Civil Espanyola.

 

Imatge principal: Un sabotatge d'Acció per la Independència amb el cartell de la nova campanya / @IndepeAccio