Un grup de persones s'ha plantat indefinidament davant el Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, per exigir al Govern la implementació de la República. Després de la demostració de força de la gran manifestació de l'11 de setembre i pocs dies abans de la commemoració de l'1 d'octubre, d'aquesta manera l'independentisme vol tornar als carrers per estar preparat per afrontar el que molts anomenen una 'tardor calenta'.

La iniciativa d'acampar va néixer en finalitzar la manifestació de la Diada a través de les xarxes socials. Desenes de persones, sense cap entitat ni partit al darrere, van decidir dirigir-se fins al Palau per exigir l'efectivitat de l'1-O. Un cop allà, en assemblea, els manifestants es van organitzar en torns i des d'aleshores diverses persones s'han unit a la iniciativa.

Acampada plaça Sant Jaume - Alba Domingo

 

Tot i la forta pluja que ha caigut a Barcelona, l'acampada compta avui amb un petit grup de manifestants que ha passat la nit amb sacs de dormir. Malgrat el reduït nombre de manifestants amb què ha despertat 'L'acampada de la llibertat' a primera hora d'aquest matí, durant aquest dijous es duran a terme assemblees organitzatives i s'espera que la iniciativa vagi en augment en els dies vinents.

La intenció dels manifestants és quedar-se de manera indefinida i fan una crida a sumar-se a la protesta. "La idea és estar de manera indefinida a no ser que el senyor Torra digui que implementa la República", assegura un dels organitzadors a El Nacional.

El president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Justícia, Ester Capella, el conseller d'Afers Socials i Treball, Chakir el Homrani, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, van visitar aquest dimecres al matí els acampats i van donar suport a l'acció. 

Des de l'organització fan una crida a tornar a sortir al carrer per afrontar una tardor de mobilitzacions marcada per la presó i l'exili i expressar la voluntat de "no tornar a l'autonomisme". A més, remarquen que la iniciativa es desenvoluparà sempre amb "una actitud que representi els valors democràtics, integradors i solidaris que ens han caracteritzat".