PP i Junts pel Sí han tancat la ronda de consultes que ha fet la presidenta del Parlament per presentar a la cambra un candidat a president de la Generalitat. Carme Forcadell ha proposat Artur Mas com a únic candidat, al qual tant CSQP com PSC, Ciutadans i PP (63 vots) han dit que no donaran suport. La CUP (10 vots) ha dit que "no votarà que sí" que Mas sigui candidat, cosa que manté obert l'escenari d'especulacions sobre si s'hi abstindran o si fins i tot algun diputat s'absentarà de la votació. Junts pel Sí, que ha proposat el nom de Mas, suma 62 vots.

Sigui com sigui, "mentre hi ha calendari hi ha partit", ha afirmat Raül Romeva, que ha entrat al despatx de la presidenta del Parlament amb Jordi Turull i Pere Aragonès (en substitució de Marta Rovira, que ha tingut un compromís personal).

Romeva, però, ha afegit que el suport de la CUP a la investidura d'Artur Mas, que ha recordat que és l'únic candidat de Junts pel Sí, "és una cosa diferent" del nou acord en el full de ruta a què han arribat avui amb l'esquerra alternativa i que han passat pel registre: "és una concreció de la proposta de resolució que vam presentar dimarts passat", ha explicat.

El PP torna a allargar terminis

D'altra banda, el PP també ha passat avui pel registre per tramitar, a última hora com ha fet els darrers dies, just abans que es clogui el període d'esmenes a les 12h, una esmena de substitució a la proposta de resolució independentista. Aquest document demana al futur Govern que faci tot el contrari del que demanen Junts pel Sí i la CUP: que abandoni el procés independentista i que actuï d'acord amb el marc legal vigent.

Aquesta esmena la debatrà la Mesa aquest mateix migdia i decidirà si l'admet a tràmit. Amb la majoria absoluta de Junts pel Sí el més probable és que la rebutgi.