El jutjat penal número 2 de Manresa ha absolt al jove veí de Vic que estava acusat de llançar pedres al cordó policial en una protesta per la sentència de l'1-O a Gurb, Osona. La fiscalia demanava un any de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat, però la jutge ha considerat que  no hi ha proves prou contundents per atribuir i imputar el delicte contra el jove.

Els fets es remunten al 27 d'octubre de 2019, dues setmanes després que es fes pública la sentència del procés. Centenars de persones es van concentrar a les 17:00h de la tarda a l'encreuament de les carreteres C-25 i C-17, en el seu pas pel terme osonenc de Gurb, i van tallar el pas de vehicles. 

Incongruències en la versió dels Mossos

La Fiscalia i els Mossos sostenien que al voltant de les 9 de la nit, l'acusat hauria llançat pedres i insultat els agents, que van acabar desallotjant la via. Hores després l'acusat va ser detingut. En canvi, l'acusat va assegurar davant la jutge que ell ni tan sols era en aquell moment en el lloc de la protesta, una versió que va ser corroborada per un testimoni present al lloc dels fets. A més, durant el judici la defensa del vigatà va explicar a l'ACN, els agents haurien mostrat versions diferents dels fets i "incongruències" respecte a la minuta de la detenció.

Ara, però la jutge conclou en la interlocutòria que els agents van discrepar en la manera en què l'acusat portava la cara tapada i tampoc veu en la descripció del seu físic ni en la de les sabates que portava una dada de prou consistència per incriminar-lo. Així, la lletrada considera que no hi ha proves prou contundents per atribuir i imputar el delicte contra el jove.

Ratificada la sentència del primer detingut a la Meridiana

Avui també la Secció 7a de l’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per la defensa del primer detingut en els talls de l'Avinguda Meridiana.El militant d’Arran que va ser detingut el 19 d’octubre de 2019. La sentència confirma així la pena imposada per la titular del Jutjat Penal 16 de Barcelona, Sonia Monserrate Gutiérrez Muñoz, d’un any i mig de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat i una multa de 360 euros per un delicte lleu de lesions, així com la indemnització a l’agent dels Mossos en 1.350 euros.

 

 

Imatrge principal, protesta a Gurb per la sentència de l'1-O el 14 d'octubre del 2019 / ACN