El jutjat d'instrucció 1 de Lleida ha absolt un policia espanyol acusat de lesions lleus per haver ferit a la zona maxil·lar una dona que protegia l'Escola d'Adults Joan Carles I de Lleida, durant les votacions de l'1-O. Tot i que el mateix agent i la sentència reconeixen l'agressió, la jutgessa absol l'agent en entendre que aquest "complia el seu deure" i que "no es va extralimitar", basant-se en la llei que recull que estan exempts de responsabilitat criminal aquells que actuïn en compliment d'un deure o en l'exercici legítim d'un dret, ofici o càrrec.

Aquesta no és la primera absolució d'un policia espanyol per les càrregues de l'1-O. El mes de juliol passat, per exemple, es va absoldre un altre agent d'una presumpta agressió a un home a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Lleida, en aquest cas, per falta de proves.

L'escrit del jutjat assegura que s'ha de tenir en compte la situació en què es van produir els fets: "No era una situació pacífica sinó emmarcada en un moment de tensió social absoluta, on una multitud de ciutadans tenia intenció d'evitar l'actuació policial i la seva entrada al col·legi, i per tant alguns agents van haver de fer ús de la mínima força indispensable per desallotjar l'entrada a l'edifici". 

Segons la jutgessa, el comportament de l'agent va ser "adequat" ja que considera que el policia va actuar amb una "actitud de defensa". D'acord amb l'escrit, a partir de les proves es dedueix que l'agent va colpejar la dona per obrir-se pas després d'haver rebut un cop al cap amb una bossa.