La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha fet un pas més i ha obert la porta a "acceptar les condicions" del PSOE per modificar la llei del 'només sí és sí'. "Encara que sabem que la llei està bé, nosaltres estem disposades a reformar la llei i a acceptar les condicions que el soci majoritari de govern necessita per sortir unides a afrontar aquesta ofensiva contra la llei, el govern de coalició i la majoria progressista, plurinacional i feminista", assenyalava Montero aquest diumenge en un acte de Podem a Madrid. La premsa espanyola d'aquest dilluns carrega contra la ministra per la polèmica llei i l'acusa d'espolsar-se responsabilitats. L'ABC titula: "Podemos s'abraça al 'sí és sí' i compara el PSOE amb el PP". El diari comparteix una fotografia de la titular d'Igualtat abraçada a una companya de partit i afegeix que Montero es desentén de la seva llei "i traspassa la responsabilitat a Sánchez". L'altre titular de la jornada denuncia que la falta de funcionaris formats afecta a la convocatòria i repartiment de fons de la UE.

ABC
ABC

El Mundo porta una enquesta que farà que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, desitgi que les eleccions siguin demà mateix: "El PP amplia la bretxa amb el PSOE i suma més que tota l'esquerra". Cal matisar que el rotatiu es refereix només a Podemos i Más País quan parla de "tota l'esquerra". Segons el sondeig, si ara se celebressin eleccions el PP obtindria 133 escons i si sumés a Vox aconseguiria una sobrada majoria absoluta de 183 diputats. En clau internacional, el diari s'ha desplaçat fins a Kíiv per visitar un hospital i explicar com són els parts durant la guerra quan falta poc perquè es compleixi un any de l'esclat del conflicte.

El Mundo
El Mundo

El País assegura que el PSOE registrarà aquest dilluns sense Unides Podem la proposta de reforma de la 'llei del només sí és sí'. Segons el rotatiu, després d'un cap de setmana polèmic al voltant d'aquesta llei, els socialistes han pres aquesta decisió després de "constatar que no és possible una entesa amb els seus socis d'Unides Podem". El diari també retrat un drama humanitaris com són la guerra i la sequera que es viu a Somàlia. Un reportatge explica com famílies senceres d'aquest país es veuen obligades a desplaçar-se a camps de refugiats.

El País
El País

La fotografia del dia de La Razón és per al líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo a la clausura de la Intermunicipal del partit que s'ha celebrat aquest cap de setmana a València. La trobada dels populars es va caracteritzar per un acte amb exdirigents del PP on hi havia Mariano Rajoy i José María Aznar però ni rastre del desaparegut Pablo Casado. El titular té a veure també amb la llei de 'només sí és sí' i recull també declaracions de Feijóo aprofitant la polèmica: "Mai havia vist tan nerviosos els nostres contrincants, podem guanyar les eleccions". 

La Razón
La Razón

La Vanguardia opta per recordar l'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs que ha mort als 95 anys. Nascut a Barcelona el 1927, es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona (UB). Amb una extensa obra, es va convertir en un referent de la creació literària en català des de la joventut, ja que amb 26 anys va guanyar el premi Joanot Martorell (actual premi Sant Jordi) per la novel·la Com ganivets o flames. Espinàs va ser un dels creadors del moviment de la nova cançó 'Setze jutges'. El diari també alerta del desorbitat augment de les estafes per internet.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico també s'acomiada d'Espinàs, que va ser columnista del seu diari. El rotatiu entrevista la consellera d'Economia, Natàlia Mas, la qual subratlla que "Es pot guanyar capacitat sense ampliar l'aeroport". Aquest és un tema que està a l'ordre del dia des de que el PSC i el Govern van pactar els pressupostos. Una de les grans infraestructures incloses a l'acord és l'aeroport del Prat i la seva modernització. Des del Govern fa dies que treballen per deixar clar que aquesta modernització no passa per una ampliació.

El Periódico
El Periódico

El Punt Avui homenatja Josep Maria Espinàs que, a banda de la seva prolífica carrera com a escriptor i periodista, també va ser editor. De fet, va ser un dels fundadors de l'editorial La Campana. És recordat sobretot pel seu paper de cronista de paisatges i de la vida quotidiana del seu temps, un paper que també va assumir com a articulista als diaris Avui, primer, i El Periódico, més tard. L'altra imatge de la portada és per a l'equip masculí del Barça que aquest diumenge va guanyar al Camp Nou.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara​ diu adéu a Espinàs, el qual descriu com "l'últim gran clàssic català". A més, avisa sobre el "desabastiment a les farmàcies". De fet, els productors d'antibiòtics ja s'han compromès amb l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) a augmentar el subministrament "les pròximes setmanes i mesos". A més, el regulador europeu ha aixecat les restriccions en alguns medicaments no autoritzats.

Ara
Ara