La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha anunciat que està disposada "a cedir" per reformar la 'llei del només sí és sí' amb l'objectiu d'aconseguir "una resposta unitària del govern". "No tenim un acord amb el PSOE, tenim una discrepància forta, però mai no he tingut més ganes d'arribar a un acord", ha assegurat la ministra en un acte de presentació de candidatures de Podemos a Múrcia.

"Sé que la llei està ben feta i sé que és la resposta a un sector reaccionari, i estic disposada a cedir per tal d'arribar a una resposta unitària del govern", ha remarcat la ministra d'igualtat. No obstant això, Montero s'ha mostrat inflexible sobre el consentiment: "Només hi ha una cosa en què no cediré, perquè el consentiment ha arribat per quedar-se", ha comentat.

"Em preocupa que no siguem capaços de respondre, i que ens diguin a les feministes que hem arribat massa lluny. La resposta és senzilla ja hem esperat gaire, ni un pas enrere". Segons Montero, la 'llei del només sí és sí' "és l'única que ajuda les víctimes a exercir els seus drets". "Necessitem una resposta social forta per entendre situacions que abans no sabíem que eren violència", ha recalcat.

La ministra també ha assenyalat que "pel fet que la majoria de les víctimes no denuncien per vergonya, la majoria dels agressors sexuals d'aquest país no ha trepitjat una comissaria o un jutjat" i que aquesta llei s'ha fet per corregir-ho.

La dirigent de Podemos ha explicat que "la 'llei del només sí és sí' "neix precisament per evitar el calvari probatori a què havíem d'enfrontar-nos en què pràcticament havíem d'ensenyar les marques de l'agressió". I ha aprofitat l'avinentesa per referir-se a la proposta del PP perquè es mantingui "el model de la violència o la intimidació". "Aquest PP que fica a les institucions a qui nega la violència masclista. Senyor Feijóo, només sí és sí".

Incomodar els poderosos

Montero també ha comentat que per transformar la societat cal incomodar els poderosos. "No es poden transformar les coses sense incomodar els poderosos, i qui digui el contrari menteix". "I per això ens volen fer pagar el preu de les conseqüències de parlar clar", ha afirmat. 

Finalment, ha assegurat que Podemos "és la força que, dins i fora de les institucions, està detectant les necessitats per convertir-les en drets". "Però militar a Podemos és molt difícil, i si nosaltres aguantem és perquè vosaltres aguanteu", ha conclòs.