El president de Vox, Santiago Abascal, ha sortit aquest dijous al rescat del seu candidat pel 12-M a Catalunya, Ignacio Garriga, acorralat els darrers dies per acusacions de presumpta corrupció per part d’una excompanya de partit al parlament, Isabel Lázaro. Abascal s’ha vist obligat a fer referència a aquest escàndol que al partit d’extrema dreta li ha esclatat des de dins del partit i a escassos dies de l’inici de la campanya electoral pels comicis del 12-M a Catalunya.

En un acte a Terrassa, Abascal ha dit que els comptes del partit ultra estan auditats: “Els comptes estan auditats i donaré suport a Ignacio Garriga ara i sempre”. D’aquesta manera, el capitost de Vox ha volgut expressar la seva confiança en el líder català del partit, tenint en compte que l’escàndol ha esclatat pocs dies abans de les eleccions. Les declaracions les ha fet Abascal abans de començar l’acte de partit que ha servit per a presentar les llistes que proposen pel 12-M.

Denúncia a l'Oficina Antifrau

La diputada que ha denunciat els fets ho ha fet també davant de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Abascal ha dit que la denúncia d’aquesta parlamentària és “el menor dels atacs que rebrà Ignacio Garriga” i ha assegurat que el candidat continuarà tenint el seu suport sigui quina sigui a conclusió d’Antifrau. S’ha de tenir en compte que Vox té un programa polític que implica acabar amb les institucions catalanes i Antifrau és un òrgan que depèn del Parlament de Catalunya, que l’extrema dreta espanyola vol tancar tot i que actualment se n’aprofita.

Per treure importància a les acusacions de l’excompanya, Santiago Abascal ha dit que “hi ha persones que no saben marxar d’un partit, que no assumeixen quedar fora de les llistes i que tracta d’enfangar el terreny polític”, ha dit. El líder de Vox ha dit que existeixen molts paral·lelismes entre la campanya electoral basca i la de les catalanes i ha indicat que en els dos llocs afronten “un atac a la llibertat d’elecció lingüística”. També s’ha referit a la immigració i ha afirmat: “Seguirem defensant tot allò que defensem en solitari i que representen un dels principals problemes dels catalans”, ha afegit.

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, va facturar al grup parlamentari un total de 52.400 euros en 2 anys, segons figura a la comptabilitat dipositada al Parlament i ha publicat El Confidencial. El total es va repartir entre deu factures el 2021 i altres dotze el 2022, un sobresou que representaria el 30% anual. Segons les dades del Parlament, Garriga cobra 88.973 euros anuals com a president del grup. Segons el digital, durant el 2021, Garriga va rebre un sobresou de 14.316 euros, tot i que, la legislatura va començar el març. L'any 2022, que sí que va ser complet, va ingressar 38.085 euros. Així doncs, els ingressos per aquesta via es van doblar d'un any a un altre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!