El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, va facturar al grup parlamentari un total de 52.400 euros en 2 anys, segons figura a la comptabilitat dipositada al Parlament, i que destaca El Confidencial. El total es va repartir entre deu factures el 2021 i altres dotze el 2022, un sobresou que representaria el 30% anual. Segons les dades del Parlament, Garriga cobra 88.973 euros anuals com a president del grup. Segons el digital, durant el 2021, Garriga va rebre un sobresou de 14.316 euros, tot i que, la legislatura va començar el març. L'any 2022, que sí que va ser complet, va ingressar 38.085 euros. Així doncs, els ingressos per aquesta via es van doblar d'un any a un altre, precisament, aquest augment coincideix en el moment en el qual es va convertir en el número 2 de Vox a Espanya. L'origen de la investigació és una carta en la qual la diputada de Vox al Parlament, Isabel Lázaro, demanava al Comitè Executiu Nacional que investigui Garriga per l'ús de fons parlamentaris per a despeses personals

Pagaments a Ignacio Garriga

Els pagaments a Ignacio Garriga durant el 2021 eren pràcticament mensuals, i en la majoria dels casos el dia 2. Segons relata el digital, la quantitat més comuna era de 1.538,46 euros. Ja en el 2022, els pagaments són més espaiats, fins i tot, hi ha un buit entre abril i agost. En canvi, s'eleva la quantitat que rep, destacant per sobre de la resta una factura del 3 de març, per una quantitat de 5.893 euros. El 2021, Vox disposava de 839.800 euros de la partida del Parlament, una xifra que es va elevar fins al milió d'euros el 2022. 

Aquestes dades representen que el 2,8% dels diners que va rebre Vox per a les seves despeses al Parlament durant aquests dos exercicis es van destinar a les partides facturades per Ignacio Garriga. Els comptes d'aquests dos anys estan signats pel portaveu del grup i cosí d'Ignacio Garriga, Joan Garriga. 

La defensa de Vox

Vox ha sortit en defensa de la imatge de Garriga. El portaveu nacional, José Antonio Fúster, va mostrar el seu suport aquest dilluns i va lamentar que es tractés "d'acusacions greus i infundades". L'extrema dreta considera que l'acusació és una "rebequeria" de Lázaro després de quedar fora de les llistes per les eleccions catalanes del 12-M. "Arriben pel que arriben. En els moments de formació de llistes electorals, es canvia la presidència del Comitè Executiu de Tarragona per una altra persona" va explicar. Vox al·lega que s'estan fent passar per anomalies les despeses ordinàries del Parlament. En roda de premsa des de la seu nacional, Fúster va advertir que "ens cuidarem de prendre mesures contra qualsevol calúmnia i acusació infundada" i va defensar que són "escrupolosos amb els comptes".

Tanmateix, els 52.400 euros en factures no s'haurien de considerar "despeses quotidianes" quan ni Vox ni Garriga detallen els conceptes pel qual es van encarregar aquests abonaments. A més, segons apunta El Confidencial, Vox disposa de tres targetes de crèdit, i una d'elles està assignada a Garriga, les despeses de la qual també es detalla en cada seient, i que no s'inclouen en les partides facturades pel candidat ultra. Precisament, alguna de les despeses que figura sobre aquesta targeta són les que denuncia Isabel Lázaro com "Glovos, perruqueria, tintoreria, supermercat, barberia, gelateria… pagats amb les targetes del grup parlamentari, en possessió dels membres de la direcció".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!