La diputada de Vox a Catalunya, Isabel Lázaro, ha enviat una carta al Comitè Executiu Nacional del partit per reclamar una investigació sobre el secretari general dels ultres a Catalunya i candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, i aclarir si ha facturat despeses personals de forma indeguda a càrrec del grup parlamentari. Segons avança El Confidencial, Lázaro també ha enviat la carta als diputats de Vox al Parlament i detalla que en la comptabilitat interna de la formació en el Parlament, consten "diferents despeses que és possible que no es corresponguin amb la normativa a la qual estem subjectes", entre elles, fa referència a "factures a nom d'Ignacio Garriga, que no entenc en concepte de quins serveis li pot pagar el grup al seu propi president". Ignacio Garriga, vicepresident únic a Vox i número dos de Santiago Abascal des de la sortida de Javier Ortega Smith, l'octubre de 2022, compta amb la confiança total del partit per presidir la Generalitat de Catalunya. 

Destituïda per Garriga

Isabel Lázaro va quedar fora de les llistes de Vox per a les eleccions de Catalunya del pròxim 12 de maig. Sobre aquesta qüestió, en la missiva relata que "vaig intentar tenir una reunió amb Ignacio Garriga per a aclarir tot això directament amb ell, però no va trobar el moment per a atendre'm, excepte per comunicar-me la meva destitució com a presidenta", en referència al càrrec que ocupava com a presidenta provincial de Vox a Tarragona. Garriga va decidir canviar Lázaro per Sergio Macián, que és el nou cap de llista per Tarragona. 

La diputada assenyala davant el comitè nacional de Vox que "hi ha moltes despeses diverses, per exemple taxis, menjars…, els quals tinc detallats, pels quals es va negar la meritació als diputats, perquè no està permès per la normativa, pel fet que entren dins del concepte de dietes, que ja percebem mensualment". A banda, també detalla en la carta que la comptabilitat del partit mostra "Glovos, (servei de menjars a domicili), perruqueria, tintoreria, supermercat, barberia, gelateria… pagats amb les targetes del grup parlamentari, en possessió dels membres de la direcció". La informació pública disponible al Parlament de Catalunya assenyala que Ignacio Garriga va rebre un total de 88.973,60 euros anuals durant el 2023 com a part dels seus ingressos com a diputat autonòmic.

Silenci a Vox

Els portaveus de Vox mantenen el silenci en relació amb aquesta problemàtica. Segons explica el digital, fonts del partit defensen que Lázaro "mai va manifestar, ni en públic ni en privat, cap desavinença amb la comptabilitat i el mode de portar els comptes per part de la direcció del grup parlamentari". I afegeixen que "aquestes discrepàncies, publicades i difoses ara, arriben causades per la decisió del partit de canviar la presidència del Comitè Executiu Provincial de Vox a Tarragona, càrrec que Isabel Lázaro ha exercit durant nombrosos anys". Vox al·lega que els serveis d'auditoria del Parlament mai han qüestionat els seus comptes, i neguen qualsevol irregularitat. A més, asseguren que "la denúncia que fa de suposades despeses irregulars fa referència a despeses ordinàries de funcionament del grup parlamentari". "Aquestes despeses ordinàries es troben degudament auditats per la Cambra catalana i estan a la disposició dels òrgans de control i fiscalització d'aquesta", han assenyalat. 

Per la seva banda, la diputada ha afirmat "em trobo amb l'obligació moral de traslladar a tots els membres del Comitè Executiu Nacional aquesta informació, amb l'esperança que sigueu vosaltres els qui prengueu les mesures que corresponguin" i adverteix: "No desitjo cap mal a un projecte del qual hi formo part des de fa tants anys". Per concloure, afegeix una reflexió "algú em va dir una vegada que quan tens un dilema moral i no saps que triar, la decisió correcta és la més difícil. El més fàcil seria mirar cap a un altre costat, però després de meditar-lo i compartir-lo amb els meus éssers estimats i el meu confessor, trio el correcte".


 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!