El líder de Vox, Santiago Abascal, ha fet públic aquest divendres un comunicat on ja no amenaça de no donar suport a la investidura de Juanma Moreno però reclama a PP i Cs una negociació formal que conclogui amb un acord "detallat, públic i transparent”.

Abascal acull positivament el suposat oferiment del PP que publica El Mundo perquè els homes víctimes de violència domèstica també rebin ajudes, però adverteix que encara no ha rebut de forma oficial aquesta oferta i demana una negociació sobre altres punts.

“Ens sembla absolutament necessari i lògic que s’obri una negociació transparent també amb Vox que tracti entre altres tems el problema de la immigració il·legal, el dret dels pares a elegir l’educació dels seus fills, la fiscalització de les subvencions, la reducció d’impostos i la despesa política”. També sobre “la devolució de competències i la supressió de les lleis ideològiques”, on Vox situa la llei contra la violència de gènere.

Abascal adverteix que la seva formació no tolerarà imposicions i alerta que el nou govern de Juanma Moreno “haurà d’escoltar i en alguna mesura assumir” les seves demandes si vol disposar del suport dels 12 diputats de Vox a la investidura. 

Segons el líder del partit d’extrema dreta, la negociació “haurà d’incloure els dos partits que tindran responsabilitats de govern” perquè “és amb ells amb qui cal arribar a un acord que faciliti el canvi”. 

Segons Abascal, la posició de Vox “no pot ser més coherent i constructiva” i la resta de formacions, en referència a PP i Cs, haurien de “deixar de fer seguidisme de la propaganda histèrica de l’extrema esquerra i seure a debatre i pactar com a polítics seriosos i persones sensates”.