El Partit Popular oferirà una solució a Vox per desencallar la investidura del seu candidat a Andalusia Juanma Moreno. La proposta del PP és "reforçar la normativa contra la violència domèstica", de manera que "es millori la protecció dels avis, les àvies, els nens i els homes" que pateixen maltractaments, segons asseguren fonts del partit al diari El Mundo.

Aquesta proposta dels populars comporta que no s'hagi de modificar la Llei de violència de gènere i no s'hagin de restar recursos destinats a frenar la violència masclista. El PP ha fet aquest nou plantejament després que el líder de Vox, Santiago Abascal, digués aquest dijous que mantindria les seves condicions per facilitar la investidura de Juanma Moreno com a president de la Junta d’Andalusia, que entre altres demanen que es retiri del programa pactat entre aquestes dues formacions les mesures d’impuls de la llei andalusa contra la violència de gènere.

Fins ara, PP i Cs han assegurat que no volen modificar el seu pacte, que inclou "un gran acord contra la violència de gènere a Andalusia". Aquest dijous, el líder del PP, Pablo Casado, afirmava en un acte a Melilla que "tots els partits i tota la societat espanyola han de caminar cap a la seva eradicació definitiva (de la violència de gènere)”, abans de fer un minut de silenci per la primera víctima de la violència masclista del 2019, assassinada a Laredo.

Per la seva banda, Cs també es mou en una línia similar; la diputada i senadora de Cs, Lorena Roldán, reafirmava aquest dijous el compromís de la seva formació en la lluita contra la violència masclista i replicava així a la posició de Vox per no facilitar la investidura a Andalusia si, entre d'altres, no es retira de l'acord entre PP i Cs la dotació per mesures d’impuls de la llei andalusa contra la violència de gènere.

El Mundo explica que el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha cridat aquest divendres als dirigents de la formació unionista per intentar desbloquejar l'acord d'investidura. Si més no, Egea considera que aquesta reforma per reforçar la protecció de totes les víctimes (avis, les àvies, els nens i els homes) no es pot incloure en el pacte global d'investidura que han acordat PP i Cs.

"Millor debatre aquest tema després amb serietat, després de la investidura. Les lleis es discuteixen i s'aproven al Parlament, no a Twitter". Això és el que sentencia Egea que incidirà en que no s'ha de retallar ni un euro de la dotació pressupostaria de les polítiques per defensar les dones.