Junts i el PSOE es reuniran aquest dissabte Ginebra seguint el pactat dins l'acord que van tancar per fer possible la investidura de Pedro Sánchez. La trobada, però ha encès les alarmes a l'extrema dreta i el president de Vox, Santiago Abascal, ha reafirmat aquest dijous la seva oposició al "règim" que, segons ell, el PSOE i Junts intenten establir mitjançant reunions a Suïssa amb un mediador internacional. En un missatge publicat a la xarxa social X, Abascal ha criticat fortament la trobada programada per aquest dissabte, destacant que s'està "discutint el futur de la nació fora d'Espanya", amb mediadors estrangers i "anònims". Abascal no ha escatimat en les seves crítiques, i afirma que per arribar a aquesta situació, els qui que recolzen aquest pacte i les reunions a Suïssa "han colpejat l'Estat, les institucions i especialment la Justícia". Ha emfatitzat que estan intentant imposar un règim dissenyat a mesura del PSOE i, segons les seves paraules, dels "enemics d'Espanya".

El líder de Vox ha instat a aquells que no s'atreveixen a oposar-se a aquest "règim" a "que s'apartin" o, almenys, que "no col·laborin amb els colpistes". Encara que no ha esmentat directament el Partit Popular (PP), aquestes afirmacions semblen dirigides a la suposada tebiesa del PP per combatre Pedro Sánchez i la falta de col·laboració dels populars en una resposta conjunta al govern espanyol i els seus pactes amb les formacions independentistes.

Junts i PSOE es reuniran amb un verificador dissabte a Ginebra

Junts per Catalunya i el PSOE es reuniran aquest dissabte a Ginebra amb un verificador internacional. Es tracta de la primera reunió que celebren les dues formacions des que Pedro Sánchez va tornar a ser investit president del govern espanyol amb els vots de l’independentisme. Tal com ha avançat Catalunya Ràdio i han confirmat a ElNacional.cat fonts de la negociació, el partit de Carles Puigdemont ha anul·lat el Consell Nacional que havia de celebrar-se aquest cap de setmana per dur a terme aquesta trobada amb els socialistes a Suïssa. L'acord d'investidura que van assolir fixava una taula de partits que es reuniria mensualment. La voluntat és que aquestes reunions siguin "secretes i discretes". Les dues formacions s'havien instat a celebrar una primera reunió aquest mes de novembre. No tindrà lloc, doncs, fins que el calendari no marqui el segon dia de desembre. El govern espanyol havia afirmat els darrers dies que el PSOE "compleix" i que per això no hi havia dubte que els socialistes s'acabarien reunint amb els juntaires tal com estava estipulat.