El president de Vox, Santiago Abascal, ha defensat una vegada més la il·legalització dels partits independentistes, com ja va reclamar aquesta formació d'extrema dreta amb una iniciativa al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat, el fonament de la Constitució és la unitat nacional i, per tant, no ha de permetre's cap partit que ataqui aquest fonament constitucional.

A més, Abascal ha dit que no s'ha de tenir en compte el suport a les urnes que obtenen aquests partits. "També votaven els ciutadans a Hitler a Alemanya", ha apuntat, incloent el PNB en aquesta il·legalització si no renuncia al seu discurs secessionista.

Si no es prenen aquestes mesures, creu que el resultat que hi acabarà havent serà de "ruptura de la unitat nacional" a Espanya, ja que l'estat descentralitzat ha servit durant els últims 40 anys per "envalentir encara més" els separatistes.

Segons ha explicat, es pot aspirar a reformar la Constitució, però a través dels canals legals. Ha posat com a exemple el cas de Vox, que vol reformes en alguns punts de la Carta Magna, però "respectant els procediments". "És la mateixa diferència entre qui vol comprar un cotxe i qui vol robar-lo", ha explicat.

"Un president il·legítim amb un d'il·legal"

A més, ha definit aquest dijous la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra com la reunió entre "un president il·legítim amb un president il·legal".

Abascal creu que Sánchez no hauria de mantenir cap trobada amb Torra, un president que ha afirmat que només continua com a president de la Generalitat per "la debilitat" del Govern espanyol. "No entenem que de manera il·legal romangui en el càrrec", ha reconegut.

Per la seva part, ha insistit que Sánchez és cap de l'Executiu de manera "il·legítima", ja que "va mentir als espanyols" amb l'objectiu d'arribar al Palau de la Moncloa. "Una altra cosa és que sigui il·legal, però és il·legítim", ha afirmat.