El president de Vox, Santiago Abascal, ha tornat a defensar aquest dissabte l'ús d'armes per part de ciutadans que pateixin un "assalt", una proposta de la seva formació política que, segons el seu parer, ha estat objecte d'una "manipulació brutal" per part d'algunes forces polítiques.

Abascal, que ha participat aquest dissabte en un acte preelectoral a Ciudad Real en què més d'un miler de persones ha omplert el paranimf Luis Arroyo de la Universitat de Castella-la Manxa, ha afirmat que és mentida que Vox vulgui "armar la població i portar el salvatge Oest al carrer".

S'ha referit així a les crítiques generalitzades que dimecres passat van fer tant el govern espanyol com la majoria dels partits polítics després de saber-se la proposta del president de Vox de permetre que ciutadans sense antecedents i en ple ús de les facultats mentals puguin disposar d'una arma a casa seva.

Abascal ha insistit que el seu partit defensa que els espanyols "a casa seva, si són assaltats", tenen dret a defensar-se "amb el cendrer, amb un pal o amb un ganivet, si veuen com assalten la seva filla". També ha afirmat que els qui es defensen dels qui "violen" la seva pròpia família "no mereixen la presó, sinó una medalla al mèrit civil".

Abascal, que abans de l'acte preelectoral ha saludat els tres centenars de persones que s'han hagut de quedar al carrer, ha dit que els espanyols no poden deixar-se "degollar com a xais a les seves pròpies cases" i que són els qui les assalten els que han de donar explicacions.

El dirigent estatal de Vox ha afirmat que el senyal d'identitat del seu partit serà "dir allò que sigui correcte, independentment del que es pensi que vol sentir la majoria." I ha criticat els mitjans de comunicació, que ha acusat d'exercir una manipulació "sense cap mena d'escrúpol", traduïda en "una cacera dels candidats de Vox".