Les relacions entre la dreta i l’extrema dreta no passen pel seu millor moment. Especialment per la complicada relació entre Ciutadans i Vox. És per això que el líder del partit ultra, Santiago Abascal, ha fet una crida a Pablo Casado i Albert Rivera per a reunir-se aquest dimarts al Congrés dels Diputats. En roda de premsa des de Múrcia, ha explicat que ha deixat buida la seva agenda i que des de les vuit del matí serà a la cambra baixa. Sobre la taula hi ha els governs de la Comunitat de Madrid i Múrcia. Si no se soluciona, ha avisat, proposaran governs en solitari del PP deixant fora Cs. Rivera ha rebutjat la trobada.

Justament aquest dimarts, també al Congrés dels Diputats, el candidat Pedro Sánchez celebrarà la tercera ronda de contactes per a la investidura, on participaran Pablo Iglesias al migdia i Pablo Casado a la tarda. Rivera ha tornat a declinar la invitació.

“Hem de reunir-nos els tres com abans millor, on i quan vulguin”, ha assegurat Santiago Abascal. Ha justificat la necessitat de la trobada per a “abordar la gravetat de la situació” i sortir del bloqueig. “No tenim responsabilitat més important que desbloquejar la situació creada per Ciutadans”, ha afegit. Ha subratllat la necessitat de “tallar el pas al poder del Front Popular”. 

En aquest sentit, el líder de Vox ha apel·lat a la “vella amistat” que l’unia amb Albert Rivera per poder asseure’s a negociar i signar acords de govern. En cas que continuï el “xantatge” de Ciutadans, ha advertit, “proposarem al PP un govern en solitari”.

Aquest ultimàtum arriba el mateix dia que Isabel Díaz Ayuso (PP) i Ignacio Aguado (Cs) han anunciat un acord de govern per a la Comunitat de Madrid, sense el vistiplau dels ultres, fet que ha generat un fort enuig.

Rivera ho rebutja

Però, com era previsible, Albert Rivera ha rebutjat la petició de reunió al Congrés amb Vox. Segons fonts de Ciutadans, el líder del partit ha rebut un missatge de Santiago Abascal després que aquest ho hagi anunciat públicament. Li ha contestat que, si han de rectificar el sentit del seu vot, benvingudes seran les reunions. Però amb els equips autonòmics de Madrid i Múrcia, no entre els dirigents estatals. En els mateixos termes s’ha expressat Inés Arrimadas després de la reunió de l’executiva aquest dilluns al migdia.