El president de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat que portarà a la Junta Electoral Central (JEC) i "als tribunals" el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i els responsables de l'incident aquest diumenge en un acte de Vox a Salt (Gironès), en el qual diversos manifestants han llançat objectes contra els participants del míting.

Així ho ha declarat durant un acte electoral celebrat aquesta tarda a  l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on també han participat el candidat de la formació pel 14-F, Ignacio Garriga, el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, i el portaveu del Comitè d'Acció Política de Vox, Jorge Buxadé.

Abascal ha defensat que els militants de Vox no ataquen els mítings d'altres partits, mentre que en els seus hi ha hagut diversos incidents causats per gent que segueix "instruccions d'alguns mitjans" que, segons ell, demanen un cordó sanitari a Vox. 

"Això és incitar a l'odi i això acaba amb la violència que patim. Però per què ho fan? Perquè no volen que es parli dels problemes reals. I ja us dic, el que faran és arrossegar-se per terra quan governem, perquè hauran de començar a treballar com tots els ciutadans honrats", ha assegurat.

D'altra banda, ha criticat que aquest diumenge ERC hagi organitzat un acte juntament amb el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi. Segons Abascal, "es deixa parlar a Otegi, en canvi, a Vox se li prohibeixen exercir els seus drets polítics".

"Suposo que avui Otegui estava celebrant els morts d'Hipercor. Podrien haver convidat a Troitiño, que avui ha sortit de la presó, i així dissimulaven una mica menys", ha criticat.

El candidat de Vox al 14-F

Pel que fa a la campanya, Abascal ha assegurat que només "Vox i Ignacio Garriga treballaran per tots els catalans sense distinció" i ha acusat Cs d'anar-se'n a Madrid després de guanyar el 2017 i el PSC d'haver abandonat històricament als catalans.

Ha insistit que Vox ha enviat "el millor membre del partit" per ser candidat a la Presidència de la Generalitat. El seu candidat contrasta, segons ha defensat Abascal "amb el del PSOE, que ha enviat al responsable de la mort de centenars de milers d'espanyols". 

També ha afirmat que Garriga torna a Catalunya per "donar la cara i quedar-se al Parlament" i ha retret a Cs, de nou, haver "marxat a Madrid".  "Quan altres van tenir la preciosa victòria en les passades eleccions, una victòria que molts espanyols celebrem, fins i tot els que no apostàvem per Cs. i què van fer? Llençar la tovallola i anar-se'n a acomodar-se als seients de Madrid", ha declarat. 

"Vox posarà fi al procés"

Ignacio Garriga, per la seva banda, ha afirmat que Vox "posarà fi al procés i construirà una oposició necessària" al Parlament. També ha declarat que "davant l'odi i sectarisme de l'independentisme, defensaran la prosperitat i la llibertat". 

"Us cansareu d'escoltar-nos aquests dies i durant la pròxima legislatura, perquè no canviarem ni un mil·límetre nostres principis. Perquè hi ha alguna cosa que s'està despertant a Catalunya", ha afegit.

Pel que fa a l'acte de Salt d'aquest diumenge, ha acusat el candidat d'ERC, Pere Aragonès, als partits d'esquerra i als mitjans de comunicació d'enviar a la "torba separatista a tirar femelles, pedres i objectes" a l'acte de Vox.

També ha acusat l'independentisme d'haver "segrestat la llibertat i trepitjat els drets i llibertats amb les ordres de la Generalitat i del Govern espanyol", i els ha responsabilitzat dels incidents que s'han produït en els seus mítings.

Finalment, ha enviat un missatge als partits d'esquerres i als mitjans: "No ens acovardirem, no suspendrem ni un acte de campanya". "Farem més actes a les places de Catalunya, perquè estem abanderant la llibertat, per recuperar-la perquè ens l'han arrabassat durant dècades", ha tancat.

 

 

 

Imatge principal, el president de Vox, Santiago Abascal / Europa Press