El ministre de Transport i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, s'ha mostrat contrari a crear una comissió d'investigació en el Congrés a l'expresident del govern espanyol Felipe González tal com han sol·licitat els grups nacionalistes i independentistes per uns documents de la CIA sobre els GAL.

"No crec que sigui un motiu especial en el qual s'hagi de dedicar el Parlament per un fet que va passar fa anys i que va tenir la seva resolució judicial i que va tenir condemnes", ha assegurat Ábalos en un acte al costat del ministre de Sanitat, Salvador Illa, a l'aeroport de Barajas.

Així s'ha pronunciat el dirigent socialista davant de la petició de grups nacionalistes i independentistes d'investigar en les Corts aquest document desclassificat de la CIA sobre Felipe González. També el seu soci de govern, Unidas Podemos, va rectificar la seva posició i finalment demanarà que la Cambra Baixa indagui sobre aquest assumpte dels GAL.

Per a Ábalos, aquest tema, que ja va tenir una "resolució judicial", deixa de tenir "rellevància política" i pertany al terreny judicial. "Em sembla que no és la via, no és procedent", ha censurat el secretari d'Organització del PSOE.

En aquest sentit, Ábalos ha assenyalat que és "legítim" que els grups plantegin les seves propostes, "algunes pelegrines", però la resta de formacions també poden dir que "no correspon": "Allà s'estableix un legítim joc de majoria que finalment resol l'opinió d'aquestes iniciatives".

Amb tot, ha dit que al PSOE no "li sembla bé" aquesta petició de comissió d'investigació a la Cambra Baixa i que per tant el Grup Socialista no li donarà suport perquè considera que darrere de cada qüestió en política l'afany "no és en la recerca de la veritat", sinó en el sentit "oportunista".