L'advocat de la consellera Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha dit que té la sensació que "Si ets català, la justícia no s'aplica en el teu cas". Anwar ha parlat al programa Preguntes Freqüents de TV3 l'endemà que es facin públiques les acusacions contra els presos polítics.

Anwar ha assegurat que s'està "vulnerant la presumpció d'innocència, el dret a un judici just, la llibertat d'expressió i la llibertat d'associació", per tant s'ha preguntat "què queda de la paraula justícia a Espanya".

El lletrat ha explicat que abans d'acceptar representar la consellera Ponsatí, a la resta d'Europa es comentava que el cas 1-O "es tractava d'una persecució política i que darrera hi havia desig de venjança". Anwar ha recordat que les democràcies "no tenen presoners polítics".

"No hi ha separació de poders a Espanya", ha sentenciat Anwar al mateix temps que ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez: "El president espanyol va oferir molta esperança, però és un llop amb pell de corder. Va dir que volia trobar una solució política; on és aquesta solució?".

Anwar, que va venir a Barcelona per la Diada de l'11 de setembre, ha subratllat que els presos seran lliures, però que ho seran "quan Catalunya s'independitzi, perquè la qüestió no és si arribarà la independència, si no quan ho farà".