Comença el divendres 29 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. A la segona no anirà la vençuda per Feijóo

Aquest migdia es fa la segona votació per la investidura d’Alberto Núñez Feijóo. No es preveu cap sorpresa i el líder del PP no obtindrà prou vots per ser el nou president espanyol. Això traslladarà tota la pressió a Pedro Sánchez que, a partir d’ara podrà rebre l’encàrrec del rei per formar govern, això sí, abans del 26 de novembre.

2. ERC i Junts posen pressió a Pedro Sánchez i el PSOE la rebutja

ERC i Junts han acordat un text conjunt al Parlament en què es comprometen a no donar suport a Pedro Sánchez si no hi ha avenços en el referèndum. En un comunicat també conjunt, el PSOE i el PSC rebutgen aquesta pressió i asseguren que no faran res fora de la Constitució.

3. Els Mossos investigaran els mòbils de polítics catalans espiats per Pegasus

Segons us avança el Nacional, els Mossos són el cos policial escollit per investigar els mòbils dels polítics espiats per Pegasus. Això vol dir que serà la policia catalana qui, per encàrrec judicial, tindrà accés als aparells i a la informació sostreta amb aquest sistema informàtic d’espionatge.

4. Entra en vigor la nova llei de benestar animal

A partir d’avui estarà prohibit deixar els animals tancats a casa més de 24 hores, o tres dies si és en terrasses. Aquest divendres entra en vigor la llei de benestar animal que també preveu 200.000 euros per maltractament o que calgui fer un curs per tenir mascotes que, tampoc es podran vendre a les botigues.

5. La saviesa popular es compleix: estiuet de Sant Miquel

Avui es compleix la saviesa popular que parla de l’estiuet de Sant Miquel. Les temperatures pujaran avui una mica més que ahir i això serà així tot el cap de setmana. Continuen les previsions a curt i mitjà termini sense pluges a la vista.