Comença el divendres 15 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Alerta per fortes pluges, sobretot a la tarda

Després de dies de calma, avui es preveuen pluges que poden arribar a ser fortes en alguns punts de la costa. Les tempestes començaran al migdia per les Terres de l’Ebre i aniran pujant cap al nord pel litoral i prelitoral. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per pluges intenses.

2. La sentència contra Miquel Buch, obstacle entre Junts i PSOE

La sentència contra Miquel Buch ha reforçat Junts en la seva posició de negociar la llei d’amnistia abans de donar suport a una investidura de Pedro Sánchez. A l’exconseller d’Interior l’han condemnat a 4 anys i mig de presó per haver proporcionat protecció a Carles Puigdemont els primers dies del seu exili.

3. La justícia investiga Ada Colau per frau a les superilles

Segons ha pogut saber El Nacional, una jutgessa investiga Ada Colau per saber si va cometre frau amb les subvencions de la Unió Europea amb les que es van pagar les superilles. A més de frau, a l’exalcaldessa l’acusen de delicte urbanístic i malversació.

4. Polèmica per la detenció de quatre jugadors del planter del Madrid

Han quedat en llibertat sota tutela judicial quatre jugadors del planter del Madrid acusats de gravar i difondre un vídeo de contingut sexual amb una noia de 16 anys. Va ser la mare de la menor qui va denunciar els jugadors, un del filial i els altres tres del tercer equip. El Madrid s’ha limitat a dir que és coneixedor de les detencions.

5. Gossos tornen, tornen pels carrers tornen

Després d’un silenci de cinc anys, Gossos ha anunciat una gira de 10 concerts durant el 2024 per celebrar els 30 anys d’existència del grup. Com a prèvia el grup del Bages ha fet un concert sorprès als carrers de Vic durant el Mercat de Música Viva, que és allà on es van donar a conèixer.