Comença el dimecres 20 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts! 

1. La lluita per l’oficialitat del català a Europa continua

L'oficialitat del català a Europa haurà d’esperar, però Espanya ja ha dit que el prioritzarà per davant del gallec i l’euskera. L’envit continua: Puigdemont demana “diligència” a Sánchez, el govern català considera que és “insuficient” i el BNG i el PNB s’han mostrat ofesos en considerar que es “releguen les seves llengües”. 

2. 21 de les 23 futbolistes accepten quedar-se a la selecció

Només dues futbolistes demanen finalment marxar de la selecció espanyola. Les altres  21 han decidit quedar-se després de 7 hores de reunió amb la Federació, on s’ha compromès a fer canvis estructurals immediats i crear una comissió mixta amb elles. Les dues que han renunciat, que encara es desconeix qui són, no seran sancionades.

3. Dimecres de xàfecs i tempestes intermitent

Després d'una matinada passada per aigua a la costa i trams del prelitoral, avui continuarà la inestabilitat. Aquest matí predominaran els ruixats inconnexos i dispersos que s'alternaran amb clarianes. Temperatures a la baixa amb regust de tardor.

4. El Barça estrena la Champions a Montjuïc amb una exhibició contra l'Anvers (5-0)

El Barça diverteix de nou els culers a Montjuïc en el debut de la Champions contra l'Anvers amb un 5-0. Els blaugrana s'han imposat amb moltíssima claredat al campió belga gràcies als gols de Joao Félix (2), Lewandowski, Gavi i el porter de l’Anvers en pròpia porteria.

5. Sirenes al sud del país

Atenció si vius a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona perquè avui sonaran les sirenes i les alertes al mòbil. Serà un simulacre de Protecció Civil per provar les sirenes d'avís a la població en cas de risc químic. Serà a les 11 del matí i afectarà unes 200.000 persones.