Comença el dimecres 12 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Aquesta nit has dormit malament però la calor afluixa una mica

Aquesta passada nit ha estat una de les més caloroses dels últims anys arreu de Catalunya i en molts punts no s’ha baixat dels 25 graus de mínima. Per a avui i per a aquesta pròxima nit es preveu que no faci tanta calor amb una suau davallada de les temperatures.

2. Sondejos post cara a cara: El PP guanya avantatge i apunta a La Moncloa

Les primeres enquestes fetes després del cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo confirmen que el líder del PP en va ser el gran beneficiat amb un augment en intenció de vot. Tots els diaris espanyols que avui publiquen coincideixen a dir que Feijóo guanyarà còmodament les eleccions.

3. El català ha perdut força aquesta legislatura també per incompliments

Un informe que publica avui ElNacional.cat revela els incompliments del govern espanyol en la defensa del català. No s’ha fet res per frenar l'ofensiva judicial contra la immersió i l’augment de títols a les plataformes digitals està per sota del promès.

4. Qui ha augmentat més els impostos, el PP o el PSOE?

El diari OnEconomia publica avui una anàlisi sobre quins governs espanyols han augmentat més els impostos al llarg dels anys. L’estudi inclou els principals impostos que es paguen com l’IRPF, l’IVA, Patrimoni o Societat.

5. Queda en llibertat, 50 anys després, una col·laboradora de Charles Manson

Aquesta matinada s’ha sabut que ha quedat en llibertat Leslie Van Houten, una de les assassines que va ajudar Charles Manson en les seves matances. La dona, que ara té 70 anys, se n’ha passat 50 a la presó i se’n passarà un més en llibertat condicional perquè no reincideixi.