Comença el dimarts 4 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Adeu definitiu a les mascaretes

Aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà previsiblement la fi de l'obligatorietat de la mascareta en centres de salut, hospitals i farmàcies. Passaran a ser únicament recomanables en alguns entorns sanitaris. Aquesta norma era vigent a les nostres vides des del desembre del 2020.

2. Tractorada cap a Madrid de la pagesia catalana per reclamar més ajudes

Avui surten de Lleida els tractors catalans que faran una marxa fins a Madrid per reclamar ajudes davant la manca de concreció del govern espanyol amb el reial decret aprovat per fer front a la sequera. Està previst que arribin demà davant el Ministeri d’Agricultura per protestar contra com l’Estat ha canalitzat les ajudes en un sector que pateix molt a casa nostra.  

3. Dimarts plujós a bona part del país

Aquest dimarts continuen els ruixats i les tempestes a bona part de Catalunya. Les estones de sol donaran pas al creixement de nuvolades a partir del migdia i s’esperen patacs d’aigua especialment a l’interior del país. On no plourà serà a la costa central, però sí que caurà alguna gotellada a la Costa Brava.

4. 7 feminicidis des de principi d'any a Catalunya

Els Mossos confirmen que investiguen com a crim masclista l’assassinat d’una dona a un hotel de Salou el diumenge a la nit. L’home i la víctima mantenien una relació sentimental i, per tant, es confirma que es tracta d’un nou feminicidi. Ja són 7 les dones que han mort per violència de gènere aquest any a Catalunya.  

5. Creix un 10% el nombre de superrics

Segons l’última estadística de l’IRPF a l’Estat, el nombre de superrics a Espanya ha crescut un 10% en un any. Això vol dir que hi ha més de 12.000 persones que declaren rendiments de feina superiors als 601.000 euros. Cal tenir en compte que la major part dels contribuents (un 20% del total) van declarar entre 12.000 euros i 21.000 euros.