Comença el dilluns 23 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arrenca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Dia clau, amb poques esperances, per a l'oficialitat del català a Europa

Els ministres d’afers estrangers de la Unió Europea es reuneixen a Luxemburg amb l'oficialitat del català com un dels punts de l’ordre del dia. Fonts diplomàtiques es mostren poc esperançats que es pugui aprovar avui. Aquesta és una de les condicions que Junts per Catalunya ha imposat al PSOE si volen un sí a la investidura.

2. Pedro Sánchez (PSOE) i Yolanda Díaz (Sumar) sí que tanquen el pacte

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz han tancat aquesta nit l’acord de legislatura que permetrà renovar el pacte entre PSOE i Sumar. El principal punt acordat és la reducció de la jornada laboral, que passarà de 40 hores setmanals a 37 hores i mitja l’any vinent. Es preveu que tots dos escenifiquin l’entesa aquest migdia. 

3. Hamàs allibera dues ostatges i ho atribueix a raons humanitàries

En les últimes hores, Hamàs ha alliberat dues ostatges israelianes que tenia segrestades a Gaza des del passat 7 d’octubre. L'organització terrorista ho atribueix a raons humanitàries, per bé que hi ha hagut la intermediació d’Egipte i de Qatar. Es calcula que encara queden prop de 200 ostatges en mans de Hamàs.

4. L’ampliació de l’aeroport no es podrà començar a planificar fins al 2027

Després de les 11 propostes diferents que Foment ha plantejat per ampliar l’aeroport del Prat, el diari ON ECONOMIA publica aquest dimarts que qualsevol modificació de la infraestructura no es podrà planificar fins al 2027. L’aeroport està sotmès a un pla estratègic intocable que caduca el 2026 i fins aleshores no s’hi pot plantejar cap retoc.

5. Menys pluja de la prevista i temperatures suaus per a aquest dimarts

Continuarà el cel mig ennuvolat a bona part del país per bé que aquest dimarts acabarà fent sol a tot Catalunya. Hi haurà pluges dèbils i disperses a la cara sud del Pirineu, però a la resta no caurà ni una gota d'aigua. Les temperatures, suaus tot i que baixaran dos o tres graus respecte a les de les últimes hores.