Comença el dimarts 19 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts! 

1. Espanya manté el torcebraç pel català a Europa

Avui els ambaixadors dels 27 estats membres de la Unió Europea podrien reunir-se amb la proposta d’Espanya en l'ordre del dia d'incloure el català, el gallec i l'euskera com a llengües oficials. Es tracta d’una qüestió molt difícil ara mateix, ja que alguns països ja han expressat la seva reticència i si no hi ha acord per unanimitat prèvia, aquest punt no entrarà a la reunió.

2. El català s’estrena al Congrés

On sí que avui es podrà parlar català serà al Congrés. Al ple d’avui s’aprovarà una reforma exprés del reglament que permetrà utilitzar-hi les llengües cooficials de l’Estat juntament amb el castellà. Un procés de normalització que comptarà, però, amb l’oposició del PP.

3. Nou feminicidi a Tarragona

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una dona a Tarragona presumptament a mans de la seva parella. Ell mateix va trucar al 112 per alertar que s’havia trobat la seva dona morta a casa, però les proves forenses han delatat que es tracta d’un assassinat. L’home ja està detingut. Si es confirma, seria l’onzè feminicidi a Catalunya aquest any.

4. Preludi del canvi de temps

Avui el matí serà majoritàriament assolellat, però a partir del migdia la nuvolositat començarà a augmentar a les comarques del litoral i s’escaparan alguns ruixats al Camp de Tarragona i al Penedès. A la nit, arribaran les primeres tempestes per les Terres de l’Ebre. Tot això serà el preludi del temps que tindrem dimecres. 

5. Continua l'estira-i-arronsa entre les mundialistes i la Federació

Les jugadores de la selecció espanyola es tornen a plantar. Després que ahir la seleccionadora Montse Tomé convoqués les mundialistes (a més de Mapi León i Patri Guijarro) sense avisar-les i havent renunciat oficialment, les futbolistes han emès un nou comunicat en què reafirmen la seva postura. Tot apunta que la plantaran a la convocatòria d’aquest migdia.