Comença el dilluns 26 de juny i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats del món de l'esport, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Enquesta: El PP i Vox perden avantatge després de les divergències

Una enquesta del diari El Mundo assenyala que el PP i Vox ja no tindrien assegurada la majoria absoluta en benefici d’un augment de la suma entre PSOE i Sumar. El sondeig atribueix el retrocés a les picabaralles entre PP i Vox a llocs com Extremadura.

2. Les eleccions del 23J, clau pel judici dels síndics de l’1-O

Un any després, continua sense data la repetició del judici contra els síndics de l’1 d’octubre. Al primer, van quedar absolts, però la fiscalia en va demanar la repetició i l’Audiència Barcelona ho va acceptar. Alguns dels síndics van ara a llistes electorals i això, segons us explica avui el Nacional.cat, podria portar el cas a tribunals superiors.

3. Incertesa a Rússia: no se sap on són ni Putin ni Prigojin

48 hores després de la rebel·lió militar del grup Wagner contra Rússia, ni dins ni fora del país es dona per acabada la crisi. La principal incògnita és saber on són els dos caps visibles. De Vladímir Putin no se’n sap res de dissabte i de Yvgeni Prigojin es desconeix si ha arribat exiliat a Bielorússia.

4. Avui farà molta calor, però anirà baixant al llarg de la setmana

Avui farà molta calor amb temperatures que es mouran entre els 30 i els 35 graus arreu del país. La pròxima nit també costarà dormir, però a partir de demà la calor anirà afluixant, això sí, de manera molt lenta. 

5. 7 claus per desconnectar digitalment aquestes vacances

El Nacional.cat us ofereix avui un seguit de recomanacions per aprendre a desconnectar digitalment aquestes vacances d’estiu. Són 7 claus per saber gestionar el correu, el Whatsapp i les trucades quan estiguem fora de la feina.