Comença dilluns 21 d'agost i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Comença la ronda de contactes del Rei amb els partits

Arrenca la ronda de contactes de Felip VI amb els partits per mirar de trobar un candidat a la investidura, a excepció de Junts, ERC, EH Bildu i el BNG, que el tornaran a plantar. La Constitució no aclareix si ha de proposar el candidat amb més vots o el que té més suports garantits i això situa el Rei en un dilema: escollir entre Sánchez o Feijóo. 

2. Alerta màxima per risc d’incendi a Catalunya

Catalunya viu la pitjor situació pel que fa al risc d’incendi aquest estiu. Aquest dilluns s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc molt alt o extrem d'incendi a 70 municipis i 13 comarques. Això també ha obligat a tancar l'accés de set parcs naturals d’arreu del país. 

3. Dilluns de temperatures infernals

Des d’avui i fins dijous, Catalunya viurà una gran onada de calor que ens deixarà màximes superiors als 40 °C, molta xafogor a la costa, nits tòrrides i algunes tempestes de tarda a la muntanya. Entre divendres i dissabte, però, podria entrar un embossament d'aire fred.

4. El Barça i el Girona sumen la primera victòria de la temporada a la Lliga

El Barça aconsegueix la primera victòria a la Lliga en un partit molt complicat contra el Cadis en el debut oficial a Montjuïc. No ha estat fins als darrers deu minuts que Pedri i Torres han trencat el 0-0. Per la seva banda, el Girona ha mostrat una de les seves millors cares. Ha guanyat 3-0 contra el Getafe i ha regalat la primera festa de la temporada a Montilivi.

5. Terratrèmol de 3,9 a la Costa Brava

Aquesta nit s’ha enregistrat un terratrèmol de magnitud 3,9 amb epicentre al mar davant la Costa Brava. El sisme s’ha pogut percebre lleugerament en alguns punts de les comarques gironines i no hi ha constància de cap dany.