Fins dijous patirem una onada de calor, que ens deixarà: màximes superiors els 40ºC durant 5 dies seguits, molta xafogor a la costa amb nits tòrrides i tempestes de tarda a la muntanya. Ulls posats, però, entre divendres i dissabte quan un embossament d'aire fred ens portarà una bona refrescada amb tempestes generalitzades.

 

Dilluns infernal 

La notícia demà sens dubte serà la calor. Les temperatures diürnes s'enfilaran fins als 42ºC al Pla de Lleida, i fregaran els 40ºC a la Catalunya Central, a les Terres de l'Ebre i a les comarques de Girona. També valors màxims entorn els 37-38ºC al Prelitoral i a les valls Prepirinenques. Les temperatures nocturnes els hi costarà molt baixar amb mínimes entre els 25-26ºC a la meitat sud del litoral i a l'Alt Empordà. També a l'interior les temperatures mínimes rondaran els 21-24ºC. Només al Pirineu la nit serà relativament més fresca. Un Pirineu, on a la tarda hi haurà tempestes. Les tempestes de tarda del Pirineu seran més destacables que les del cap de setmana, i puntualment podrien arribar al Prepirineu així com a indrets del nord de la Catalunya Central i fins i tot al nord del Pla de Lleida. A la resta regnarà el sol. Vent feble de marinada, que a la tarda es reforçarà a l'interior amb cops que podrien superar els 50km/h.

L'onada de calor deixarà pas a les tempestes

Dimarts, dimecres, dijous,... seguirem amb aquestes temperatures extremadament càlides i molt superiors a la mitjana climàtica. Fins i tot encara podrien ser un pèl més elevades que dilluns. La persistència d'aquesta onada de calor es farà molt feixuga. A banda, tempestes de tarda a l'àmbit Pirinenc que cada dia seran més generoses tant amb intensitat com amb extensió.

La calor, però, cessarà de cop a partir de divendres amb l'aproximació d'una massa d'aire fred en alçada que ens portarà tempestes més generalitzades. Tot i això, les nits encara seran molt xafogoses a la costa, si bé entre divendres i dissabte les tempestes podrien arribar fins a la mateixa línia de la costa i ens donarien un respir. A més, aquest embossament d'aire fred es trobarà amb molta calor acumulada i un mar molt calent, un còctel explosiu per les tempestes violentes. S'haurà d'anar seguint cada dia la previsió del temps perquè petits moviments d'aquest embossament d'aire fred podria fer canviar el pronòstic.