Comença el dilluns 18 de setembre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts! 

1. Puigdemont refreda l'optimisme de Sánchez per la investidura

Carles Puigdemont refreda l'optimisme de cara a la investidura després que Pedro Sánchez donés per fet l’acord en un acte ahir a Galícia. Des de l’exili, el president ha deixat clar que Sánchez es confon i ha recordat que “les condicions no les posa qui demana ajuda”.

2. Negociacions obertes per fer el català oficial a Europa

S'intensifiquen els contactes per aconseguir l’oficialitat del català a Europa. Els governs espanyol i català segueixen avui les negociacions amb els països que són més reticents, com Finlàndia o Suècia. Encara no està clar si aquesta mesura es votarà demà tal com estava previst.

3. Què ha passat fins ara quan s’ha parlat català al Congrés? 

Aquesta setmana també vindrà marcada perquè es podrà utilitzar el català, l'aranès, l'eusquera i el gallec de forma oral al ple del Congrés, una fita històrica. Per això, avui en un article a ElNacional.cat et portem els moments més sonats en què es va impedir el català a la cambra: recordem des d’expulsions o talls fins a cops a l'escó.

4. Arrenca una setmana de temps mogut

Després d’una nit de ruixats localment forts al litoral, aquest dilluns ens llevem amb un ambient més fresc i temperatures a la baixa. El sol s’anirà imposant amb algunes bandes de núvols alts i prims. Avui no s’esperen pluges, però arrenquem una setmana que serà de temps mogut.

5. Èxit rotund de la Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en Català culmina amb un rècord d'assistència i vendes, superant totes les expectatives. Amb més de 60.000 visitants que han omplert els carrers del Moll de la Fusta, l'edició d'enguany ha superat les previsions, amb un augment de vendes d'un 20%.