Comença el dijous 6 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

Feijóo repta Sánchez a dir públicament que no indultarà Puigdemont

Alberto Núñez Feijóo ha desafiat Pedro Sánchez a dir públicament que no indultarà Carles Puigdemont. El líder del PP ho ha dit en una entrevista a Telecinco des d’on ha celebrat la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) d’aixecar-li la immunitat a l’expresident de la Generalitat.

Les enquestes escalfen l’inici de la campanya electoral

Dues enquestes, una de El Mundo i una altra de l’ABC, pronostiquen que el 23 de juliol el PP i Vox tindran majoria absoluta però per poc marge. En canvi, el sondeig del CIS creu que no hi arribaran, cosa que podria permetre un govern del PSOE. Aquesta mitjanit arrenca, oficialment, la campanya electoral.

Continua greu un dels nens ferits en una explosió a una casa de colònies             

Continua en estat greu un dels quatre nens ferits en una explosió que van patir mentre feien un experiment en una casa de colònies a Brunyola, a la Selva. Els menors, que tenen entre 9 i 12 anys, van barrejar diversos productes que van acabar explotant. Els Mossos han obert una investigació. 

Threads arrenca als Estats Units però no a Europa

Aquesta matinada s’ha posat en funcionament als Estats Units la xarxa social que vol fer la competència a Twitter. La nova xarxa es diu Threads i pertany a Meta, que és la mateixa empresa que té Facebook, Instagram i Whatsapp. La posada en marxa a Europa s’ha ajornat per no vulnerar les lleis comunitàries.

Dijous de tempestes arreu del país

Avui ja hi haurà pluges, tempestes i pedregades que poden presentar-se en qualsevol moment del dia a qualsevol racó del país. La inestabilitat acabarà de cop demà, cosa que donarà pas a un cap de setmana de molta calor.