Comença el dijous 5 d'octubre i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arrenca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. Jordi Pujol a ElNacional.cat: ser exigents per no ser enganyats

Declaracions en exclusiva de Jordi Pujol a ElNacional.cat en plenes negociacions d’investidura. L’expresident de la Generalitat aconsella Carles Puigdemont que sigui exigent i que no caigui en la candidesa per evitar que Madrid enganyi els partits catalans. Pujol també apunta que el possible acord ha de tenir un sentit històric i de protecció de la identitat de Catalunya.

2. Francisco Vázquez, protagonista de la manifestació contra l’amnistia

L’exalcalde de la Corunya, Francisco Vázquez, serà l’encarregat de tancar els discursos diumenge a la manifestació contra la llei d’amnistia convocada a Barcelona. Societat Civil Catalana, organitzadora de la marxa, ha escollit doncs una de les veus més crítiques del PSOE per cloure l’acte.

3. El Barça guanya a Porto amb penes, treballs, sang, suor, llàgrimes, empentes i rodolons (0-1)

Treballada i patida victòria del Barça a la Champions al camp d’un Porto que va posar-li les coses molt difícils. Després de l’únic gol de Ferran Torres, els blaugrana van patir un atac constant dels portuguesos, que van arribar a tenir un penal anul·lat pel VAR, un gol anul·lat i nombroses ocasions per remuntar.

4. El Mundial 2030 tindrà partits a sis països diferents, entre ells Espanya

El Mundial 2030 de futbol es disputarà a Espanya, Portugal i Marroc i a més tindrà partits inaugurals a Argentina, Uruguai i Paraguai. Serà el campionat del món més repartit de la història en què, això sí, Espanya s’ha assegurat la disputa de la final que serà al Bernabéu.

5. Avui sí que hi ha canvi al temps: el Picó fitxa per ElNacional

Amb una previsió monòtona per aquesta setmana, però amb canvis de temps bruscos i sobtats d'aquí a uns dies, ElNacional.cat estrena avui el fitxatge d’Alfred Rodríguez Picó. El popular meteoròleg acompanyarà Xavi Freixes cada dijous en la previsió del temps del diari enfocada ja al cap de setmana.