Continua la investigació a Madrid pel cas dels comissionistes de les mascaretes que es van enriquir amb la compra de material sanitari (defectuós) durant els primers dies de la pandèmia. Tot i que el més conegut és Luis Medina, fill de la model Naty Abascal i el duc de Feria, fet que el converteix en un habitual de la premsa rosa espanyola, el que es va emportar un botí més gran, de fins a 5 milions d'euros, per les seves gestions en la compra de les mascaretes és Alberto Luceño. Aquest era qui estava en contacte constant amb la funcionària de l'Ajuntament encarregada de la compra de material sanitari, Elena Collado. Ara, el jutge que porta el cas, Adolfo Carretero, ha donat un termini de 48 hores a Luceño perquè presenti una fiança de 4.023.966,94 euros. En el cas que no aporti aquesta quantitat de diners, el jutge preveu que se li embarguin "els béns que es trobin a nom del mencionat, així com la mercantil (Takamaka)", segons consta a la interlocutòria que ha publicat elDiario.es. 

En el text, el jutge fa un repàs dels embargaments que s'han fet fins ara al comissionista: un immoble valorat en 1.107.400 euros, diversos vehicles valorats en 946.136,66 euros i el saldo dels seus comptes corrents per import de 1.219.140,70 euros. Com que la fiança establerta és de 6.206.644 euros, el jutge calcula que encara li falten per aportar els 4,03 milions als quals fa referència, tal com sol·licita Anticorrupció. De la mateixa manera, el jutge adverteix que si no es troben els béns per embargar al seu company de negocis, Luis Medina, la quantitat que haurà de pagar Luceño s'ampliarà, ja que es tracta d'una "fiança solidària". 

L'herència de l'àvia com a fiança 

A finals d'abril, Carretero va acordar retirar el passaport als empresaris, que també han de  signar cada quinze dies en el jutjat. Després de la declaració dels dos comissionistes davant del magistrat del cas de les mascaretes, va decidir adoptar les mesures cautelars que havien sol·licitat el PSOE, Podem i Más Madrid. Ni la Fiscalia ni l'Ajuntament de Madrid havien sol·licitat cap mesura. Medina i Luceño van declarar mitja hora cadascun, responent només al jutge i els seus lletrats. Ho van fer en condició d'investigats pels delictes d'estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals (a més d'alçament de béns en el cas de Medina), davant les sospites que van poder embutxacar-se 6,6 milions de dòlars en tres contractes pels quals l'Ajuntament de la capital espanyola va pagar 11,9 milions.

Després de mostrar-se dubitatiu en la seva declaració davant del jutge i admetent que va contactar expressament amb en Carlos, el cosí de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, per fer negoci, a finals d'abril Luis Medina es va avançar i va posar a disposició de la justícia l'herència de la seva àvia com a fiançaVictoria Eugenia Fernández de Còrdova i Fernández de Henestrosa (1917-2013) va ser la XVIII Duquessa de Medinaceli que va morir als 96 anys l'any 2013. Tothom la coneixia amb el sobrenom de Mimí i ella també va ser una habitual de la premsa rosa. Els diners que tenia aquesta dona escandalosament rica també van provocar molts conflictes a la família.