L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha suggerit aquest dijous que Junts per Catalunya haurà de fer una reflexió si ERC decideix suspendre la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Sense dir-ho obertament, l'expresident de la Generalitat, que no és militant del partit, ha considerat que Junts hauria de sortir del Govern: "Si la presidenta és suspesa i Junts creu que no hauria de ser-ho la decisió condueix a una decisió claríssima", ha dit en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament. 

 

🔴 Laura Borràs, suspesa com a presidenta del Parlament | DIRECTE

Torra ha tornat aquest dijous al Parlament de Catalunya per acompanyar Borràs en una jornada on la Mesa del Parlament, si res no canvia, decidirà la suspensió dels seus drets i deures com a diputada​, el que també significarà que no podrà exercir de presidenta del Parlament. Això serà així perquè el PSC, ERC i la CUP demanaran l'aplicació de l'article 25.4 del reglament del Parlament que estableix que s'han de suspendre els diputats als quals se'ls obri judici oral per delictes vinculats a la corrupció.

Torra ha recordat que el dia que va ser inhabilitat va sortir del Parlament acompanyat de Borràs, i ha assegurat que ara és ell qui farà costat de la presidenta: "Vinc per fer costat a una persona íntegra i decent", ha dit l'expresident, que ha lamentat que ERC i la CUP vulguin suspendre Borràs: "El moviment independentista està molt tocat des de fa molt temps, ahir també va quedar tocat", ha valorat en referència a la taula de diàleg, on ha criticat que es deixés de costat "el dret a l'autodeterminació del país". 

"O recuperem la iniciativa i som capaços de tornar a aquell esperit que ens va fer guanyadors, o no ens en sortirem", ha valorat Torra, que ha dit que aquest dimecres i dijous són dies de desolació: "Més que mai hem d'agafar més forces i ser capaços d'agafar aquella iniciativa", ha afegit, i ha opinat que és l'hora d'anar a totes cap a la independència. En aquest punt, ha recordat una de les seves mítiques crides de quan era president, "apreteu" i "empenyeu". 

Abans de fer declaracions a la premsa, l'expresident de la Generalitat ha acompanyat Borràs a saludar centenars de seguidors de la presidenta que s'han citat a les portes del Parlament per mostrar-li el seu suport i proclamar la seva innocència. La presidenta del Parlament, acompanyada de Torra i també del diputat de Junts Francesc de Dalmases, ha saludat efusivament a tota la gent que s'ha citat, centenars de persones que segueixen concentrades aquest matí a les portes de la cambra catalana fins que s'acabi la Mesa on Borràs deixarà de ser presidenta.